Natuursteen in de badkamer: pak het voegen en betegelen eens helemaal anders aan

30 maart 2022
Verschillende manieren van tegels leggen

Tegels aanleggen kan op verschillende manieren gebeuren. Vaak wordt er gekozen voor een kruisverband. Hierbij worden tegels gelijk aan elkaar gelegd zonder dat daarbij een patroon wordt gecreëerd. De voegen lopen hierdoor over in elkaar. Een ruimte kan echter veel groter en unieker ogen wanneer je kiest voor een heel ander legpatroon.

 Naast het uitzoeken van het juiste legpatroon, is het minstens zo belangrijk goed na te denken over de kleur van de voegen. Vaak wordt er gekozen voor een grijze tint, maar er bestaan veel meer mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven de ruimte een heel ander aangezicht. Op Floorcare.nl vind je meer informatie over voegen kleuren en het onderhouden van natuurstenen oppervlakken.

Diverse legpatronen van tegels

Er wordt dus vaak gekozen voor een legpatroon in de vorm van een kruisverband. Daarnaast zijn ook blok- of halfsteenverbanden zeer populair. Hierbij lopen de voegen in de ene richting wél door in elkaar, en bij de andere richting worden ze afgesneden. Mooi, maar wel saai. Overweeg daarom ook eens een van de volgende opties.

Diagonaalverband

Hierbij worden de tegels weliswaar op eenzelfde manier gelegd als bij een blok- of halfsteenverband, maar worden ze diagonaal in de ruimte geplaatst. Dit geeft een compleet ander – en speelser – aangezicht. Het voorname effect wat je hiermee creëert is dat de ruimte een stuk breder oogt.

Visgraatverband

Net als de visgraatvloer, zal ook de visgraat badkamer een enorme trend worden. Iedereen kent deze fameuze manier van leggen wel waar vrijwel elk huis op Funda tegenwoordig van is voorzien. Ditzelfde legpatroon is ook uitermate geschikt voor tegels in de keuken of badkamer. Hiermee trek je alle aandacht op desbetreffende muur en het materiaal. Hoewel een trend, weten we zeker dat deze manier van leggen tijdloos is.

Facebook
Twitter
LinkedIn