Slimme tips voor het inrichten van een kleine kantoorruimte

18 juni 2024
Een klein kantoor inrichten is makkelijker dan het lijkt, vooral met aandacht voor opbergen, opruimen en verlichting. Zo doe je dat!

Een kleine kantoorruimte inrichten kan een uitdaging lijken, maar moet geen probleem zijn. Met wat handige en slimme tips kun je de ruimte optisch groter laten lijken en ook genoeg ruimte hebben voor alles wat je nodig hebt. We gaan je wat slimme tips geven voor het inrichten van een kleiner kantoor. Kies allereerst voor schoonmaakdiensten uitgevoerd door ons schoonmaakbedrijf in Breda, want het begint allemaal met een schoon en opgeruimd kantoor. Lees verder!

Opbergen en opruimen

Opruimen is van de meeste mensen niet hun favoriete taakje. Toch is een opgeruimd kantoor een stuk fijner werken en zal het ook een stuk ruimtelijker staan. Laat je hierbij indien nodig helpen door actief-cleaningservices.nl. Zorg dat alle losse spullen op het bureau netjes gesorteerd en opgeruimd worden. Met handige opbergbakjes is dit een stuk makkelijker te doen.  Ook opbergkasten of een stellingkast is handig voor bijvoorbeeld het opbergen van mappen, papieren of andere benodigdheden die je nodig hebt voor je werk. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop runt, zijn stellingkasten ook ideaal om overzicht te houden in je producten en je voorraad. In het grootste assortiment stellingen zul je altijd een passende stellingkast vinden, waar je op een nette manier je spullen op kantoor kunt opbergen en zo een stuk gestructureerder te werk gaan.

Praktische meubelen

Meubelen maken een groot verschil in hoe ruimtelijk je kantoor eruitziet. Een robuuste houten tafel kan er nog zo mooi uitzien, maar zal ook veel ruimte in beslag nemen. Je kunt voor een kleinere kantoorruimte beter kiezen voor praktische kantoormeubelen. Kies bijvoorbeeld voor een bureau waarbij er kastjes in plaats van poten zijn, voor extra opbergruimte. Ook een zit-sta-bureau is erg fijn. Deze zien er vaak al ruimtelijker uit en zijn makkelijk in hoogte te verstellen zonder ruimte kwijt te raken. Zo kan het fijn zijn als je de administratie zittend kunt doen, maar wanneer je pakketjes moet inpakken en versturen je staand kunt werken.

Kleuren en licht

Naast dat de juiste meubels de ruimte al een stuk ruimtelijker kunnen maken, hebben kleuren en lichtinval hier ook een groot effect op. Je kunt het beste kiezen voor lichte kantoormeubelen en een lichte kleur op de muur. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Dit hoeft niet per se wit te zijn, maar ook lichte blauwe of groene tinten hebben een positief effect op de ruimte.  Een lichte kleur zorgt er ook voor dat een ruimte een stuk lichter is. Genoeg daglicht of goede heldere verlichting op kantoor heeft ook effect op je werk. Het zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, minder snel vermoeid raakt en je een stuk meer alert bent. Heb je hulp nodig met de schoonmaak en inrichting? Kies dan voor een professioneel bedrijf en laat je helpen!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn