Inspiratie om je keuken te herinrichten

8 maart 2022
inspiratie keuken inrichten

Het plaatsen van een nieuwe keuken is een klus waar je van te voren goed over moet nadenken. Natuurlijk wil je een mooie keuken, maar vergeet niet dat deze ook wel praktisch in gebruik moet zijn. Je moet er wel prettig en op een veilige manier in kunnen koken. En dan moet de stijl gekozen worden. Welke stijl vind jij mooi? Lees snel verder en kijk naar wat jou het meeste aanspreekt. 

Verschillende stijlen

De eerste stap bij het opnieuw inrichten van je keuken is het kiezen van de stijl. Vaak kan je verschillende stijlen door elkaar gebruiken. De keukeninrichting van de ene stijl keuken is ook goed te gebruiken in een andere stijl keuken. Er zijn 3 soorten keukenstijlen:

Moderne keuken

Een moderne keuken kenmerkt zich door moderne apparatuur, gladde afwerkingen en strakke lijnen. Bij het inrichten moet je dan denken aan design kranen. Ook worden er vaak kookeilanden en fronten zonder grepen gebruikt. In de moderne keuken vind je vaak materialen als steen en hout. Tevens glas en hoogwaardig kunststof. De keukenachterwanden zijn vaak van roestvrijstaal. Er wordt modern keukenapparatuur gebruikt van de betere merken. Een moderne keuken heeft een opvallende kleur. Zwart, wit, blauw, grijs of rood. Je kunt daarbij ook kiezen voor een van de spatschermen voor in de keuken. Deze spatschermen zijn van glas en houden je keuken zeer eenvoudig schoon en efficiënt. 

Moderne keukens zijn steeds vaker te zien. Niet alleen is het een mooie stijl die er goed en strak uitziet, maar ook kan het zeer efficiënt en fijn zijn. Het koken wordt er een stuk makkelijker en leuker van en ook kun je alles weer snel schoonmaken. Doordat het koken weer leuker wordt sta je zelf ook weer met meer plezier in de keuken. Zo hoef je ook minder snel naar een restaurant!

Landelijke keuken

Bij de inrichting van een landelijke keuken staat sfeer voorop. Je wilt een thuisgevoel creëren. Bij de landelijke keuken is het belangrijk dat het knusheid en gezelligheid uitstraalt. Het inrichten wordt vooral met natuurlijke materialen gedaan. Steen en hout zijn veelgebruikte materialen. Er worden kaderdeuren gebruikt. Deze deuren had je in het verleden veel op boerderijen. Het fornuis staat vrij en de spoelbak is groot en van steen. Een landelijke keuken is vaak terug te zien bij families. Familiewoningen staan namelijk erg gezellig met een uitstraling van landelijke keukens. Ben jij voor bij jouw thuis dus op zoek naar een nieuwe keuken en woon je het gezin? Daan is dit wellicht een hele goede keuze voor jou en voor jullie! 

Tijdloze keuken

De tijdloze keuken gaat nog jaren. Deze keuken raakt niet uit de mode. De keuken gaat ook niet snel vervelen. Het inrichten wordt gedaan met neutrale kleuren en elementen. Je vindt er niet het nieuwste van het nieuwste, maar vormen en materialen die altijd in gebruik zullen blijven. De keukenapparatuur is goed en degelijk. De tijdloze keuken is meestal in lichte kleuren. Veel gebruikte kleuren zijn wit en beige.

Facebook
Twitter
LinkedIn