Geen idee welke bank je moet kiezen? Volg deze interieur styling tips

26 januari 2022
Wooninspiratie tips

Wanneer je een nieuwe bank gaat uitkiezen heb je de keuze uit vele verschillende soorten banken. Denk hierbij aan een verschil in kleur en materiaal maar zeker ook in de grootte en vorm van de bank. Wat de perfecte bank is is voor iedereen anders en zal afhangen van de persoonlijke stijl en voorkeuren maar ook van de woonkamer waarin de bank zal worden geplaatst. zo zijn u banken bijvoorbeeld vaak erg groot en daarom zal deze vorm bank niet bij elke woonkamer passen. Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze voor een bank die past bij jouw voorkeuren en woonkamer kun je hier alvast wat informatie vinden over een aantal verschillende soorten banken.

Informatie over de U-bank 

Een u bank is zoals de naam al doet vermoeden een bank in de vorm van een U. Zoals al eerder benoemd is een U-bank in de meeste gevallen erg groot waardoor dit soort bank waarschijnlijk niet de beste optie zal zijn wanneer je een kleinere woonkamer hebt. Wel is het zo dat een U-bank vaak bestaat uit losse onderdelen waardoor het zo kan zijn dat je de opstelling kunt aanpassen aan jouw woning. Wanneer je de ruimte hebt voor een U-bank dan is dit zeker een heel comfortabel soort bank door de ruimte die de bank biedt, een U-bank is daardoor ook uitermate geschikt voor een groter huishouden. 

Informatie over een hoekbank 

Een hoekbank bestaat uit twee langere zitgedeelten die aan elkaar worden gekoppeld met een hoekstuk. Een hoekbank kun je ook wel zien als een U-bank zonder een van de extra elementen in de lengte, hierdoor is een hoekbank een stukje kleiner dan een U-bank en voor meer mensen een optie. Hoekbanken bestaan net als U-banken in de meeste gevallen uit losse elementen waardoor je de bank aan kunt passen op jouw wensen en de ruimte in de woonkamer. Daarnaast is het vaak ook nog mogelijk om extra aanpassingen te doen, denk hierbij aan het toevoegen van speciale zitkussen, pootjes of armleuningen.  

Informatie over een bankstel

Een bankstel bestaat uit twee aparte banken die in de meeste gevallen zullen verschillen in grootte. De meest voorkomende combinatie is een bankstel die bestaat uit een 3-zitsbank en een 2-zitsbank of een 2,5-zitsbank. Bij het uitkiezen van een bankstel is het mogelijk om de stijl aan te laten passen door de banken te laten bekleden met de gewenste soort stof. Op deze manier kan er voor elke woonkamer de perfecte soort bank worden gecreëerd. In tegenstelling tot een U-bank en een hoekbank geeft een bankstel daarnaast ook veel vrijheid om de opstelling te veranderen. Dit kan onder andere handig zijn bij een verbouwing of een verhuizing.   

Informatie over een rechte bank 

Het laatste soort bank dat hier wordt besproken is de rechte bank. De rechte bank kun je zien als een deel van een bankstel en is dus verkrijgbaar als een 3-zitsbank, een 2,5-zitsbank en een 2-zitsbank. Voor een rechte bank heb je ook net als bij een bankstel dezelfde mogelijkheden om deze te laten bekleden of bijvoorbeeld aan te passen met pootjes. De rechte bank is perfect voor mensen die niet veel ruimte in hun woonkamer hebben of niet veel zitplekken nodig hebben. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in plaats van een bankstel een rechte bank te nemen en daarnaast nog bijpassende stoelen in de woonkamer te plaatsen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn