Leuke ideeën voor je volgende tuinverbouwing

26 januari 2022
ideeën voor in de tuin

Veel hoveniers proberen verschillende hoekjes in tuinen te creëren, om mensen optimaal van hun tuin te kunnen laten genieten. Denk bijvoorbeeld aan een terras of veranda tegen de woning aan, een gazon en een terras aan de achterzijde van de tuin. Aan verschillende hoekjes alleen heb je nog weinig, zonder gezellige verlichting, vuurkorven en bijvoorbeeld een aantal bloempotten. Bij een veranda kun je met een balustrade werken, waaraan je verschillende bakken ophangt. Deze bakken kun je vullen met verschillende kruiden! Denk aan munt, basilicum en peterselie. Heerlijk door een zomerse salade! Er zijn meer mogelijkheden om wat van je tuin te maken tijdens een volgende tuinverbouwing. In dit artikel lees je er meer over. 

Het is opvallend dat mensen bij een verbouwing van hun tuin zoeken naar mogelijkheden om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten. Zeker nu hybride werken de norm is geworden, lijkt dit een trend te zijn. Men kiest bijvoorbeeld voor een heater of vergelijkbare terrasverwarmer

Veranda creëert een gezellige plek tegen je woning aan 

Eerder op de pagina noemden we de veranda al. Er zijn steeds meer huishoudens die een veranda in de tuin laten plaatsen. Je kunt de veranda door een timmerman of hovenier laten plaatsen, maar deze ook zelf bouwen. Er is online veel over te lezen. Verschillende webwinkels bieden de veranda’s als een compleet bouwpakket aan. Het is verstandig om de hoekpalen hiervan op betonpoeren te zetten. Zo komt het hout niet in aanraking met grondvocht, wat de stevigheid van de veranda niet in gevaar brengt. 

Het leuke aan een veranda is dat je deze heel gezellig aan kunt kleden. Gebruik bijvoorbeeld niet alleen een terrasverwarmer en een lichtsnoer onder de veranda. Leg er ook een groot buitenkleed neer, waarop je de verschillende tuinmeubelen plaatst. Met bloempotten of bakken aan de balustrade van de veranda geef je deze meer kleur. Het moet een verlengde van de sfeer in huis zijn! 

Verwijder tegels en creëer nieuwe borders 

Met simpele aanpassingen kun je voor meer groen in de tuin zorgen. Verwijder een aantal tegels van het terras en graaf de gaten uit. Vul de gaten vervolgens met tuinaarde en start met het poten van een aantal struiken, planten of kleine boompjes. Het geeft je tuin niet alleen meer kleur, maar trekt ook insecten aan. Bijen en vlinders geven de tuin een hele zomerse uitstraling! Daarbij zijn ze ontzettend goed voor mens en milieu. Zonder bijen is er bijvoorbeeld nauwelijks fruit. In plaats van het uitgraven van de gaten onder de tegels, zou je ook gebruik kunnen maken van stapelblokken. Met stapelblokken kun je snel en gemakkelijk een bak voor planten of groenten creëren. Online lees je er meer over. 

Gazon aanleggen met graszoden 

Is de volledige tuin bestraat? Verwijder in dat geval een groter aantal tegels. Kies nu niet voor een bloembak, maar leg een gazon aan. Dit doe je het snelst, door gebruik te maken van graszoden. Je koopt deze online. Het voordeel van graszoden is dat deze een hoge dichtheid hebben en al na een paar weken te belasten zijn. Het gebruik van graszaad kost veel meer tijd. 

Facebook
Twitter
LinkedIn