Zo kies je de juiste aanhangwagen voor de verbouwing

27 september 2022
aanhangwagen

Als je wilt gaan verbouwen of verhuizen, is een aanhanger erg handig. Een auto heeft maar beperkte ruimte. Deze ruimte kun je heel eenvoudig uitbreiden door een aanhangwagen te gebruiken. Vooral wanneer je vaker grote hoeveelheden spullen transporteert kan een aanhangwagen erg handig zijn. Er zijn verschillende soorten aanhangwagens waar je uit kunt kiezen. Hier zul je te weten komen hoe je de beste voor jou kunt kiezen. 

Kiezen van de juiste grootte

Een aanhangwagen kan in verschillende groottes voorkomen. Welke grootte jij moet kiezen hangt af van jouw ervaring met het rijden met aanhangers. Een grotere aanhanger is namelijk moeilijker te gebruiken doordat het meer slingert tijdens het rijden. Zonder ervaring kan het erg gevaarlijk zijn om een aanhanger te gebruiken. Vandaar dat je veel gevallen ook een extra toevoeging voor je rijbewijs nodig hebt om een aanhanger te gebruiken. Of je deze extra nodig hebt, hangt af van hoe zwaar het totale gewicht is van de aanhanger en de auto. De grootte van een aanhangwagen hangt dus deels af van welk rijbewijs je hebt.

Aanhanger voor het klussen

Wanneer je veel bezig bent met klussen, zul je veel afval weg moeten voeren. Een aanhanger kan daar goed bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing. Er wordt veel afval gemaakt dat weggevoerd moet worden. Door zelf het afval op te ruimen kun je erg veel kosten besparen. Naast afval kun je ook bouwmateriaal vervoeren die je nodig hebt voor het klussen. Aanhangers voor het klussen zijn meestal open doordat het ervoor zorgt dat spullen makkelijk ingeladen kunnen worden. 

Aanhanger voor het verhuizen

Voor het verhuizen moeten vaak meubels vervoerd worden. Het is hierbij belangrijk dat ze niet beschadigd raken. Hiervoor kun je beter geen aanhangers gebruiken die open zijn. Een gesloten aanhanger werkt hierbij veel beter. Een gesloten aanhanger beschermd de spullen tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook kunnen gesloten aanhangers gebruikt worden voor de vakantie. Extra spullen die niet meer in de auto passen kunnen zo in een aanhanger beschermd vervoerd worden. Aanhangers voor de vakantie beschikken meestal over een slot zodat je de aanhanger gerust alleen kan laten staan. 

Aanhanger huren of kopen

Een andere keuze die je moet maken is of je een aanhanger wilt gaan huren of kopen. Het huren heeft als voordeel dat je niet in een keer een hele investering hoeft te doen voor het aanschaffen van een aanhanger. Ook kun je buiten gebruik de aanhanger weer terugbrengen aan de verhuurder waardoor je geen extra ruimte kwijt bent. Het nadeel is echter dat je veel duurder uitkomt wanneer je vaker gebruik maakt van een aanhanger. Wanneer je vaker gebruik maakt van een aanhanger, is het beter om een aanhanger te kopen. Bij het kopen betaal je in een keer een groot bedrag, maar bij het meerdere keren gebruiken zul je geen extra kosten hoeven te betalen. Voor betrouwbare aanhangers kun je terecht bij HAPERT. Al jaren is dit Nederlandse merk marktleider op het gebied van lichte aanhangwagens.

Facebook
Twitter
LinkedIn