Optimaal gebruik van de ruimte met een hoog laag bed

8 maart 2023

Ben je op zoek naar een praktisch bed dat niet alleen comfortabel is, maar ook ruimte bespaart? Dan is een hoog laag bed wellicht de oplossing voor jou. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een hoog laag bed en waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo haal jij het maximale uit je ruimte met een hoog laag bed.

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een verstelbaar bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Hierdoor kun je gemakkelijk in en uit bed stappen en is het bed ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast biedt een hoog laag bed nog meer voordelen, zoals we hieronder zullen bespreken.

Voordelen van een hoog laag bed

Een hoog laag bed van Bedder biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard bed. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Optimaal gebruik van de ruimte

Een hoog laag bed is perfect voor kleinere slaapkamers, omdat het bed in hoogte verstelbaar is. Hierdoor kun je het bed op een lagere stand zetten en de ruimte die je bespaart gebruiken voor andere meubels of om vrij te bewegen in de kamer.

  • Comfortabel liggen

Een hoog laag bed is niet alleen praktisch, maar ook comfortabel. Het bed kan in verschillende standen worden gezet, waardoor je altijd in een prettige houding kunt liggen. Zo kun je bijvoorbeeld het hoofd- en voeteneinde verstellen, wat handig is als je wilt lezen, tv kijken of werken in bed.

  • Gemakkelijk in en uit bed stappen

Een hoog laag bed is ideaal voor mensen die moeite hebben met in en uit bed stappen. Door het bed op de juiste hoogte in te stellen, kun je zonder problemen in en uit bed stappen.

  • Geschikt voor verzorging

Een hoog laag bed is ook geschikt voor verzorging, bijvoorbeeld als je thuiszorg ontvangt. Het bed kan op verschillende hoogtes worden ingesteld, waardoor het voor de verzorger gemakkelijker is om de patiënt te verzorgen en te verplaatsen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoog laag bed?

Als je overweegt om een hoog laag bed aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

Afmetingen van een hoog laag bed

Bij de aanschaf van een hoog laag bed is het belangrijk om te letten op de afmetingen. Zorg ervoor dat het bed past in de slaapkamer en dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te liggen.

Verstelmogelijkheden

Let ook op de verstelmogelijkheden van het bed. Kijk of het hoofd- en voeteneinde verstelbaar zijn en of het bed in hoogte verstelbaar is. Dit is vooral belangrijk als je het bed wilt gebruiken om te lezen, tv te kijken of te werken in bed. Het is ook handig als het bed een afstandsbediening heeft om de hoogte gemakkelijk te kunnen verstellen.

Veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een hoog laag bed. Let erop dat het bed voldoet aan de veiligheidseisen en dat het stabiel en stevig is. Controleer bijvoorbeeld of het bed een valbeveiliging heeft en of het bed goed op zijn plaats blijft als je het verstelt.

Comfort

Tot slot is het belangrijk dat het bed comfortabel is. Let op de kwaliteit van de matras en de bedbodem, en kies voor een materiaal dat bij jouw persoonlijke voorkeur past. Houd er rekening mee dat het bedbodem en matras ook geschikt moeten zijn voor de verstelmogelijkheden van het bed.

Een hoog laag bed is een praktische en comfortabele oplossing als je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte in je slaapkamer. Het bed is verstelbaar in hoogte en biedt daardoor verschillende voordelen, zoals gemakkelijk in en uit bed stappen, comfortabel liggen en geschikt zijn voor verzorging. Bij de aanschaf van een hoog laag bed is het belangrijk om te letten op de afmetingen, verstelmogelijkheden, veiligheid en comfort. Met deze tips haal jij het maximale uit je ruimte met een hoog laag bed van Bedder.

Facebook
Twitter
LinkedIn