Wat zijn musthaves voor op de bouwplaats?

22 augustus 2022
bouwplaats

Ga jij binnenkort beginnen met een nieuwe project binnen de bouwsector? Of werk je juist al enige tijd in de bouw? Wat de situatie ook mag zijn, het is belangrijk om een aantal voorzieningen te hebben op de bouwplaats. Hierbij kun je denken aan de juiste materialen waardoor de zware werkzaamheden zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt. Dit is goed voor de fysieke en mentale gezondheid van bouwvakkers en natuurlijk van belang voor de productiviteit tijdens het werken. Daarnaast is het belangrijk om plaatsen van ontspanning te hebben, zodat de medewerkers tijdens de pauze een plek hebben om even uit te rusten. Ten slotte zijn voldoende sanitaire units op het werkterrein van belang, zodat iedereen zijn behoefte kan doen. 

Een schaftwagen

Naast een mobiele wc op MobielToiletKopen.nl is het tevens van belang om te kiezen voor een schaftwagen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat er een pauzeplek is voor bouwvakkers zodat ze voldoende privacy hebben en zich tevens kunnen ontspannen. Een schaftwagen is een soort bouwwagen met voldoende isolatie, waardoor je tijdens het pauzeren niet last zal hebben van de hitte. Dit is ten eerste bijzonder prettig en ten tweede een manier waarop je kunt voorkomen dat mensen in de zomer niet lekker worden als ze werken in hoge temperaturen. 

Sanitaire ruimtes

Tijdens het werk verricht je zware fysieke arbeid voor meerdere uren achter elkaar. Om dit werk te kunnen doen is het belangrijk dat je voldoende blijft drinken. Water moet er natuurlijk ook weer een keer uit, waardoor voldoende sanitaire units van belang zijn. Kies hierbij voor meerdere sanitaire units, afhankelijk van de grootte die jouw bedrijf heeft. Meerdere sanitaire units kunnen lange wachttijden voorkomen. Je kunt kiezen voor een standaard bouwwagen of zelf sanitaire units samenstellen, afhankelijk van de persoonlijke wensen en voorkeuren die je hebt. Een sanitaire unit wordt geleverd door een bedrijf. 

EHBO-doos

Een ongeluk kan zo gebeuren en bij zwaar materiaal en gevaarlijke spullen kan dat op een bouwplaats algauw grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat er op de bouwplaats mensen aanwezig zijn die over de opleiding beschikken om mensen die gewond zijn geraakt snel te behandelen. Dit kan variëren tot een schaafwond of blauwe plek tot een arm die is opengegaan tijdens het werk. Vergeet dus vooral geen EHBO-doos te plaatsen op een plek die voor iedereen bereikbaar is. Natuurlijk heb je ook mensen nodig die weten wat ze moeten doen bij een vervelend ongeluk. 

Verlichting

Ten slotte is goede verlichting een belangrijk element tijdens het werken. Met name als je ’s ochtends vroeg begint en het is winter kan het erg donker zijn. Het is belangrijk dat iedereen goed zichtbaar is, zodat ongelukken worden voorkomen. Het dragen van gele hesjes kan helpen, maar voldoende verlichting op de bouwplaats is tevens van essentieel belang. Denk hierbij aan bouwlampen of aan lichtmasten. Het aanbod aan lichten is groot en gevarieerd, waardoor het van belang is om goed te kijken naar wat er nodig is binnen jouw werkterrein. Stel bovenal veiligheid voorop in de bouwplaats.

Facebook
Twitter
LinkedIn