Maak je tuin net zo gezellig als je interieur

14 december 2022
Maak je tuin net zo gezellig als je interieur

Wanneer het goed weer is in de zomerperiode hebben de meeste mensen de neiging om hun dagen in de tuin door te brengen. De ene heeft groene vingers en vindt werken in de tuin rustgevend, de andere neemt liever een goed boek en geniet al lezend van het zonnetje. Tot welke categorie je ook behoort, een gezellige tuin is een meerwaarde in de zomerperiode.

Kies de juiste tuinmeubelen

Een tuin, of hij nu groot of klein is, is niet compleet zonder de juiste tuinmeubelen. Wanneer je een terras hebt, is een leuke lounge of een tuintafel met stoelen bijna een must. Je hebt hier een overvloed aan keuze in waardoor je vast en zeker wel een set vindt die bij jou past. Voor je op zoektocht gaat in verschillende winkels, is het belangrijk dat je de juiste afmetingen hebt. Een tuinset die je volledige terras inneemt, kan een vernauwend gevoel geven. Hou hier dus zeker rekening mee. Een eventuele tip is om je tuintafel evenwijdig te zetten met de achterkant van je woning. Zo behoud je een weidser zicht.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat voor materiaal je wil. Een houten tuintafel geeft een natuurlijkere look, maar het vraagt wel meer onderhoud dan aluminium of roestvrijstaal. Zeker wanneer alle meubels heel de winter ook buitenstaan, krijgen ze heel wat te verduren.

Hoe gezellig het een loungeset in de zon ook is, wanneer het te warm is, wil je graag een mogelijkheid tot schaduw. Een parasol van jardinico kan hierbij helpen. Bij jardinico heb je de keuze tussen tal van parasols, gaande van zweefparasols tot de klassieke parasols met een voet.

Ga voor de juiste aankleding van  je tuin

Nadat je de juiste tuinmeubels hebt gekocht, kan je beginnen aan de verdere aankleding van je tuin. Wanneer je op warme zomeravonden graag zo lang mogelijk wil genieten van het goede weer, kan het gezellig zijn om verlichting in je tuin op te hangen. In dit geval ben je aan het juiste adres bij weltevree. Het Nederlandse merk zorgt voor leuke verlichting die je onder meer aan je muur of onder je parasol kan hangen. Wat dacht je van een stringlight?

Niet enkel verlichting is belangrijk bij het aankleden van je tuin, ook leuke planten en bloemen zorgen ervoor dat je tuin een verlengde kan worden van je huis. Je hebt vandaag de dag bloemen in allerlei kleuren die tegelijkertijd ook een oase van rust kunnen zijn wanneer je in je tuin rondloopt. Een afgezonderd plaatsje waar je na een lange dag tot rust kan komen met een drankje en een goed boek, past zeker ook in elke tuin. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, elke tuin biedt mogelijkheden om er iets persoonlijk van te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn