Een big bag kopen? Alles over verschillende soorten big bags

9 december 2022
big bag kopen

Voor het verplaatsen, vervoeren of opslaan van grote voorwerpen is een big bag de perfecte oplossing. Een big bag is een grote zak met een inhoud van een kubieke meter die in verschillende industrieën wordt gebruikt. Ze zijn gemaakt van geweven polypropyleen en hebben vaak de inhoud van een kubieke meter. Big bags kunnen voor zowat alles worden gebruikt, zoals verhuizen, goederen vervoeren of voorwerpen opslaan. Hier lees je alles wat je moet weten over het kopen en gebruiken van een big bag.

De juiste big bag kopen

Bij het kopen van een big bag is het belangrijk de juiste te kiezen. Er zijn verschillende soorten big bags verkrijgbaar, afhankelijk van waar ze voor gebruikt zullen worden. Het voordeel van het kopen van een big bag is dat ze in de meeste gevallen herbruikbaar zijn. Dat komt omdat het polypropyleen waarvan de zakken gemaakt worden erg stevig is en zelf niet veel weegt. Het eerste waar je rekening mee dient te houden is dus waarvoor je een big bag wilt kopen.

Welke big bag moet ik kopen?

Zo kun je een aparte big bag kopen voor bouwafval zoals bouwpuin en dakstenen. Veel mensen denken dat je alleen een big bag kunt kopen voor de bouwsector. Gelukkig is niks minder waar! Zo zijn er ook speciale big bags die je kunt kopen voor de voedingsmiddelenindustrie die voldoen aan de geldende HACCP regels. Het grote verschil tussen deze twee soorten big bags die je kunt kopen heeft alles te maken met ventilatie. In een big bag waar voedingsmiddelen in worden vervoert of opgeslagen zit namelijk ventilatie om te voorkomen dat de onderste goederen bederven.

Speciale big bags kopen

Een ander specialer type big bag die je kunt kopen, heeft alles te maken met het verwijderen van asbest. In Nederland hebben we hier namelijk een strenge regelgeving voor. Zo zijn er ook speciale big bags die je kunt kopen voor asbest. Deze big bags zijn speciaal voorzien van waarschuwingslabels. Ook zijn er speciale antistatische big bags die je kunt kopen voor situaties waarin het gevaar voor een explosie dreigt, zoals bijvoorbeeld bij het transporteren of werken met bepaalde gevaarlijke stoffen.

Een big bag kopen

Het is ook belangrijk om bij het kopen van een big bag rekening te houden met de grootte die je nodig hebt. Zoals we al eerder zeiden, kun je een big bag kopen die het formaat van één kuub heeft. Los daarvan zijn er echter ook kleinere en grotere big bags te koop. Als je een big bag wilt kopen om afval in te storten, is het overigens ook een goed idee om vooraf te checken wat je allemaal wel en niet in je big bag mag storten. Nu ben je helemaal op de hoogte van waar je op moet letten bij het kopen van een big bag!

Facebook
Twitter
LinkedIn