Eetkamer inrichten: enkele inspiratie tips

19 juni 2022
Eetkamer inrichten

Verlichting

is een belangrijk aspect van elke ruimte, maar het is vooral belangrijk in de eetkamer. Een kroonluchter of hanglamp is een mooie manier om sfeervolle verlichting aan de ruimte toe te voegen. Kaarsen zijn ook een leuke toets, en ze kunnen een romantische of gezellige sfeer scheppen. Als je een grote eetkamer hebt, kun je overwegen een dimschakelaar aan je verlichtingsarmaturen toe te voegen, zodat je het lichtniveau kunt afstemmen op de gelegenheid.

Kleurkeuze

De kleuren die je in je eetkamer gebruikt kunnen een grote invloed hebben op de totale uitstraling en het gevoel van de ruimte. Als je een warme en uitnodigende sfeer wilt scheppen, overweeg dan het gebruik van aardetinten, zoals bruin, oranje en geel. Voor een meer formele uitstraling gebruik je koelere kleuren, zoals blauwen en groenen. En als je een gedurfd statement wilt maken, overweeg dan het gebruik van felle kleuren, zoals rood of paars.

Meubilair

Meubilair is een andere belangrijke overweging bij het inrichten van je eetkamer. Het soort meubels dat je kiest hangt af van de grootte en indeling van je ruimte. Als je een kleine eetkamer hebt, overweeg dan om compacte meubels te gebruiken, zoals banken of barkrukken in plaats van stoelen. Dit zal ruimte vrij te maken en de kamer opener te laten aanvoelen. Als je een grote eetkamer hebt, kun je voor een meer traditionele look gaan met een tafel en stoelen. Maar wees niet bang om te experimenteren – je kunt verrast zijn hoe goed andere meubelstukken, zoals banken of daybeds, in je ruimte werken.

Accessoires

Als je de meubels en de verlichting op een rijtje hebt, is het tijd om je eetkamer te versieren. Ook hier komt het erop aan voorwerpen te kiezen die passen bij de grootte en de stijl van je ruimte. Heb je een minimalistische eetkamer, overweeg dan om eenvoudige accessoires te gebruiken, zoals vazen of schalen gevuld met fruit of verse bloemen. Is je eetkamer meer traditioneel, dan wil je misschien ga dan voor meer sierlijke accessoires, zoals servieskasten of dressoirs. En als je je eetkamer een beetje plezier wilt geven, overweeg dan wat eigenzinnige accessoires toe te voegen, zoals vintage posters of prenten.

Buffetkast

Als het om de inrichting van je eetkamer gaat, is een buffetkast een meubelstuk dat vaak over het hoofd gezien wordt. Maar het kan een waardevolle aanwinst zijn omdat het extra bergruimte en uitstalruimte biedt voor je porselein, glaswerk en andere eetkameraccessoires.

Als je een stijlvol en functioneel meubelstuk voor je eetkamer zoekt, overweeg dan een industrieel dressoir. Een industriele buffetkast is perfect om stijl en persoonlijkheid toe te voegen aan een industriële eetkamer. Het heeft een bloot metalen frame en planken van teruggewonnen hout, dat het een rustieke en industriële uitstraling geven. En omdat hij zo veelzijdig is kan het in elke soort eetkamer gebruikt worden, van traditioneel tot modern.

Facebook
Twitter
LinkedIn