De verschillende diensten van een klusjesman

24 mei 2022
Klusjesman diensten

Een klusjesman wordt vaak gezien als een soort duizendpoot. Hij kan namelijk veel verschillende klussen voor je uitvoeren. De vraag van welke klussen dat nou precies zijn wordt dan ook vaak gesteld. Dit zal natuurlijk per klusjesman verschillen, maar wij zetten hier de meest voorkomende diensten die klusjesmannen uitvoeren voor je op een rij.

Bezettingswerk

Bezettingswerken kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden. Vaak moet er bezettingswerk uitgevoerd worden wanneer er gerenoveerd of verbouwd wordt bij een huis. Er wordt de gezorgd dat alle het bezetwerk spatvrij is zodat het er weer netjes uitziet.

Schilderwerk

Schilderwerk op zichzelf is een erg ruim begrip en kan veel klussen omvatten. Denk aan het schilderen van ramen, deuren en kasten. Maar ook aan het schilderen van muren en plafonds of zelfs de gevelbekleding. Ook taken die voorbereidend aan het schilderwerk horen hierbij. Dit kan het schuren zijn of het renoveren van meubels.

Elektriciteit aanleggen

Klusjesmannen kunnen vaak ook elektriciteit aanleggen. Het leggen van elektriciteit eist vaak veel kennis en precisie. Daarom kan dit vaak beter aan een klusjesman worden overgelaten. Klusjesmannen kunnen de groepenkasten voor je uitbreiden of stopcontacten aanleggen en verplaatsten. Je zorgt er zo ook voor dat je minder gevaar loopt door een professional het werk te laten doen.

Vloerwerk

Als je toe bent aan een nieuwe vloer in je woning kan een klusjesman dit ook voor je doen. De werkzaamheden die bij vloerwerk horen zijn het egaliseren van de vloer, het aanbrengen van chape, het aanleggen van laminaat en het plakken van plinten.

Behangwerk

Behangen bied tegenwoordig erg veel mogelijkheden. Je kan dus unieke en mooie behangafwerkingen maken aan je muur in verschillende kamers. Toch is het plaatsen van behang niet een makkelijke klus als je er weinig ervaring mee hebt. Een klusjesman kan deze klus ook uitvoeren. Alle soorten behangwerk kunnen ze voor je uitvoeren. Zorg ervoor dat je wel goed afspreekt wat het behangwerk zal zijn.

Renovatiewerk

Renoveren is vaak een klus die wordt uitgesteld door mensen. Toch kan het verstandig zijn om dit eerder snel dan laat te doen. Je kan op veel kosten besparen. Als je kiest voor een badkamerrenovatie kan je bijvoorbeeld op stookkosten en waterverbruik besparen door juist te renoveren.

Een andere mogelijkheid voor renovatie is je keuken. Je kunt bijvoorbeeld al je keuken apparatuur laten vervangen of juist nieuwe keukenkastjes en een nieuw keukenblad laten plaatsen.

Onderhoud van de tuin

We hebben het nu al veel over binnenwerk gehad, maar klusjesmannen kunnen buiten ook veel betekenen.  Zo doen klusjesmannen ook aan tuinonderhoud. Hier vallen ook weer veel verschillende klussen onder. Dit kan zijn het herstellen van bestrating, maar ook het omspitten van de tuin of het aanleggen van grasveld.

Er zijn ook grote klussen die onder het tuinonderhoud vallen. Dit is bijvoorbeeld het aanleggen van een terras of het verwijderen van groene aanslag rondom je huis.

Lekkage oplossen

Het oplossen van lekkages is ook nog een werkzaamheid van een klusjesman. Als je bijvoorbeeld last hebt van een lekkende kraan kan dit zo opgelost worden door een klusjesman. Toch is het vaak verstandig om eerst zelf te gaan kijken bij de lekkage en pas een klusjesman in te schakelen als je er echt niet uit komt.

Er zijn natuurlijk nog meer werkzaamheden die klusjesmannen kunnen uitvoeren. Ga naar deze klusjesman Antwerpen webpagina voor alle werkzaamheden van een klusjesman.

Facebook
Twitter
LinkedIn