Deze verbouwingen verhogen jouw woningwaarde

22 augustus 2022
woningwaarde verhogen met verbouwing

Als je van plan bent om de woning te verbouwen is het fijn om te weten dat bepaalde verbouwingen de waarde van de woning verhogen. Het uitvoeren van deze verbouwen zorgen ervoor dat je op een later tijdstip wanneer je de woning verkoopt de investering in het verbouwen van de woning weer terug kan krijgen. Op deze manier kun je de woning mooier en leefbaarder maken terwijl je zelf er eigenlijk geen geld door verliest. Een gratis schatting van de waarde van je woning kan ervoor zorgen dat je inzicht hebt in de huidige waarde van de woning en de waarde na de verbouwing. 

Aanbouw doen aan de woning

De totale oppervlakte van de woning heeft veel invloed op de waarde van de woning. Je kunt de oppervlakte van de woning vergroten door een aanbouw te doen. Een aanbouw kan op verschillende plekken van de woning gedaan worden. Je kunt bijvoorbeeld de woonkamer vergroten, maar ook een extra slaapkamer bouwen. De verbouwingskosten kunnen tussen de 60 en 100 procent terugverdiend worden door de waarde verhoging van de woning. Natuurlijk heeft de kwaliteit van de aanbouw ook invloed op de waarde van de woning. Zo zal een aanbouw met een goede isolatie en stevige fundering meer waard zijn dan wanneer dit niet het geval is. Tijdens het doen van een aanbouw is het dus ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de bouw.

Dakkapel plaatsen op de woning

In bepaalde gevallen kan het plaatsen van een dakkapel ook de waarde van de woning verhogen. Dit is het geval wanneer het de ruimte van een kamer vergroot. Op deze manier kunnen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel 60 tot 100 procent terugverdiend worden door de waardestijging. Ook hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de dakkapel. Zo zal een dakkapel om maatwerk een hogere waarde hebben dan wanneer er een goedkopere prefab wordt gebruikt. Je kunt ook denken aan bijvoorbeeld het materiaal dat gebruikt wordt. Hout is een goede optie doordat het goedkoop is. Maar het is lastiger te onderhouden waardoor het de waarde minder verhoogt dan wanneer er bijvoorbeeld kunststof wordt gebruikt. 

Duurzaam maken van de woning

Alles wat de woning duurzamer maakt heeft ook invloed op de waarde van een woning. Je kunt hierbij denken aan het aanbrengen van isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Het plaatsen van isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning beter wordt vastgehouden. Dit geldt voor zowel in de zomer als in de winter. Als gevolg hoeft er minder energie verbruikt te worden om de woning op temperatuur te houden. In een jaar kan er hierdoor flink wat energiekosten bespaard worden. Het gebruiken van zonnepanelen zorgt ervoor dat je zelf energie opwekt. Zo hoef je minder energie van de energiemaatschappij te gebruiken waardoor de jaarlijkse kosten ook een stuk lager worden. Naast het verhogen van de waarde van de woning krijg je hier ook subsidie voor van de overheid.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn