Beperk het onderhoud van je tuin tot het minimum

11 oktober 2022
Beperk het onderhoud van je tuin tot het minimum

Het onderhoud van je tuin is het minst leuke onderdeel van het hebben van een tuin. Sommige mensen hebben groene vingers en werken graag in de tuin, maar anderen zouden liefst gewoon in hun tuin zitten zonder dat er ook maar iets aan gedaan moet worden. Voor deze groep mensen is het natuurlijk leuk dat er apparaten bestaan die het onderhoud tot een minimum beperken.

Maak gebruik van een grasrobot

Het grootste en het meest tijdrovende werk bij een tuin is ongetwijfeld het gras afrijden. Zeker in de zomerperiode wanneer de zon veel schijnt, moet je bijna wekelijks het gras afrijden. Voor veel mensen is dit niet de leukste bezigheid tijdens het weekend. Gelukkig kan je vandaag de dag gebruik maken van een grasrobot om je gras af te maaien.

De werking is heel eenvoudig. De eerste stap is om je tuin af te bakenen zodat de maaier weet welk gebied hij moet afrijden. Het toestel krijgt een signaal wanneer hij de afbakening bijna nadert zodat het weet dat het van richting moet veranderen. Indien je zelf toch controle wil hebben over het toestel bestaan er ook maaiers die je vanop afstand kan bedienen met een app of een specifieke afstandsbediening.

De grasrobot kan je opladen aan de hand van een laadstation. Nadat de maaier het gras volledig heeft afgereden, keert het automatisch terug naar het laadstation en begint het op te laden. Belangrijk is dat je het station op een vlakke plaats zet. Om ervoor te zorgen dat de robot nergens tegen kan botsen, plaats je het best ook op een open vlakte en niet te dicht bij muren of struiken.

Hou je tuin bladvrij met behulp van een bladblazer

Wanneer jij of een van je buren bomen hebben in de tuin, krijg je onvermijdelijk af en toe bladeren in je tuin. Indien dit vaak voorkomt, kunnen bladblazers een grote hulp zijn. Als je op zoek bent naar bladblazers zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Meestal wordt de blaassnelheid als het belangrijkste aspect beschouwd, maar dat is niet altijd het geval. De snelheid van het blazen wordt namelijk mee bepaald door de dikte van de buis.

Bovendien moet je ook kijken naar de grootte van je tuin. Heb je een kleinere tuin, dan is de blaassnelheid ook minder van belang. De bladblazers van tegenwoordig hebben ook nog andere functies buiten de blaasfunctie. Zo kan je kiezen voor een zuigfunctie zodat ook kleine stukjes afval worden opgezogen. Hou er ook rekening mee dat een bladblazer heel wat geluid met zich kan meebrengen. Zeker wanneer je dicht bij je buren woont, kan dit overlast met zich meebrengen. Kijk daarom ook zeker naar de mogelijkheid om stille bladblazers aan te kopen. Deze zijn misschien net iets duurder in aankoop, maar het kan je wel onaangename gesprekken met je buren besparen.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn