Wat je moet weten over dakrenovatie met zonnepanelen

27 september 2022
Zonnepanelen

Hoe vervelend ook, maar helaas heeft ook het dak van onze woning niet het eeuwige leven. Ondanks het feit dat dakpannen zeker enkele tientallen jaren mee kunnen gaan, hebben ze soms ook puur uit optisch oogpunt hun beste tijd gehad. Je kunt ze namelijk wel periodiek (laten) reinigen, maar ook dat houdt natuurlijk op een gegeven moment op. Uiteraard zijn er ook andere gevallen waarbij het noodzakelijk kan zijn om je dak eens flink onder handen te nemen. Hierbij kun je denken aan schade door storm of andere zaken. Kortom, reden genoeg om het dak te laten renoveren dus. Maar als je toch één keer bezig bent, dan is het ook verstandig om direct een na te denken over zonnepanelen. Waarom dat vertellen we je in dit artikel.

Het laten renoveren van je dak

Wanneer jij besluit om je dak te laten renoveren, dan doe je dit meestal omdat je oude dak gebreken heeft. Het kan zijn dat je last hebt van lekkage of dat je dakpannen door de jaren heen simpelweg zowel letterlijk als figuurlijk hun glans zijn verloren. Zo kun je vaak met het laten reinigen van het dak een heel eind komen, maar wanneer het dak ook technische gebreken begint te vertonen, dan is het zaak om het drastisch aan te pakken. Doe je dit niet, dan loop je natuurlijk het risico dat het van kwaad tot erger gaat. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks je hele zolder blank van het water hebt staan.

Laat ook direct zonnepanelen plaatsen

Het laten plaatsen van zonnepanelen is steeds meer in trek. Vooral met de stijgende energieprijzen is het dus geen gek idee om niet alleen je dak te laten renoveren, maar ook direct zonnepanelen te laten plaatsen. Aangezien ze toch bezig zijn, kun je het maar beter direct goed doen. Als we kijken naar de huidige prijs van zonnepanelen, dan zien we dat je je investering gemiddeld met een jaar of 8 hebt terugverdiend. Uiteraard moet je hier dus wel even geduld voor hebben, maar wanneer je het geld toch op de bank hebt staan, kun je er maar beter iets verstandigs mee doen.

Conclusie

Heb jij gebreken aan je dak, dan is een renovatie natuurlijk noodzakelijk. Doe je dit niet, dan gaat het van kwaad tot erger en worden de kosten voor herstel alleen maar hoger. Verstandig is dus om direct actie te ondernemen. Ga je dan toch met je dak aan de slag, dan is het ook een goed moment om direct eens na te denken over zonnepanelen. Met een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar en een levensduur van 20 jaar, is het dus een goede investering voor de lange termijn. Zo profiteer je direct van een lagere energierekening en kun je zelfs je dak ook direct laten isoleren voor nog betere resultaten.

Facebook
Twitter
LinkedIn