Zo hou je de kou in de wintermaanden buiten de deur

26 januari 2023
Houd de kou buiten in de winter

Als het buiten vreselijk weer is, is er niets erger dan binnenkomen in een koud huis. Maar er zijn enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om je huis de hele winter warm en gezellig te houden. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door de specialisten van deurbeslaggigant.nl

Plaats tochtstrips rond deuren en ramen om tocht buiten te houden

Houd de kou buiten en je energierekening lager dit winterseizoen door tochtstrips rond je ramen en deuren aan te brengen. Tochtstrips zijn gemakkelijk te installeren, relatief goedkoop vergeleken met andere oplossingen, en de moeite waard gezien hun effectiviteit. Ze werken als een barrière tussen de binnenkant van je huis en de buitenomgeving, houden verwarmde lucht binnen en voorkomen dat koude tocht naar binnen komt. Stel het vervangen van deze strips dus niet langer uit – doe het voor de winter begint!

Voeg een laag isolatie toe aan je muren en zolder

Het toevoegen van een laag isolatie aan je muren en zolder is een geweldige manier om je energiekosten te verlagen en je huis comfortabeler te maken. Met de juiste hoeveelheid kwaliteitsisolatie kun je zelfs tot 20% besparen op je verwarmings- en koelingsrekeningen! Niet alleen zul je profiteren van lagere rekeningen, maar isolatie werkt ook als een geluidsbarrière, waardoor je een rustigere en stillere omgeving in je huis creëert. Nu investeren in goede isolatie kan zich na verloop van tijd terugbetalen – niet alleen financieel, maar ook in termen van comfort.

Kit alle scheuren en kieren in de buitenkant van je huis

Je huis goed afgedicht en geïsoleerd houden is essentieel, ook al betekent het wat extra werk. Het afdichten van alle kieren en gaten in de buitenkant van je huis is één manier om je woonruimte te beschermen tegen ongedierte, tocht en schade door het weer. Het kan ook helpen je energierekening te verlagen door luchtlekkage in en uit het huis te verminderen. Besteed wat tijd aan het controleren van je huis op duidelijke kieren langs muren of rond ramen, en vul die dan op met breeuwen of tochtstrips. Zo blijft je huis er niet alleen mooi uitzien, maar ook het hele jaar door veilig en gezond!

Hang dikkere gordijnen over de ramen om de koude lucht tegen te houden

Als je tijdens de wintermaanden koude lucht door je ramen voelt, hang er dan dikkere gordijnen overheen om de luchtstroom in je huis te verminderen. Je hoeft geen stijl op te offeren voor warmte; er is een grote verscheidenheid aan stijlvolle, dikke gordijnen verkrijgbaar die kunnen helpen de koude lucht buiten te houden en tegelijkertijd duurzame isolatie bieden tegen de elementen. Dikkere gordijnen zijn ook ideaal voor privacy en geluidsisolatie, dus je kunt gerust zijn in de wetenschap dat zowel aan je comfort als aan je veiligheid is gedacht, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een dure toevoeging aan je huis.

Leg een vloerkleed op kale vloeren om warmte toe te voegen

Decoreren met een vloerkleed is een gemakkelijke manier om elke ruimte een gezellig, uitnodigend gevoel te geven. Vloerkleden zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze geven ook warmte doordat ze helpen een kamer te isoleren. In koudere seizoenen zorgen vloerkleden er ook voor dat de lucht niet direct over de kale vloer circuleert en kunnen ze helpen bij het besparen op de energierekening. Of het nu in een woon- of eetkamer is, of naast het bed in een slaapkamer, het toevoegen van een vloerkleed kan die troostende sfeer beter creëren dan enig ander meubelstuk. En dan hebben we het er nog niet over dat ze er zijn in alle vormen, maten, kleuren en materialen – zodat je de perfecte pasvorm voor jouw woonstijl kunt vinden!

Zet een kacheltje in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt

Met de koude wintermaanden in aantocht kan investeren in een verwarming een geweldige manier zijn om het comfortabel te houden wanneer je tijd doorbrengt in je kamer. Het installeren van een verwarming op de plek die je het meest gebruikt kan ervoor zorgen dat koude dagen en nachten tot het verleden behoren. Deze eenvoudige aankoop biedt niet alleen gemoedsrust voor wie op zoek is naar die extra warmteboost, het kan ook helpen geld te besparen op de verhoogde energierekening omdat je overal in huis de temperatuur moet verhogen. Een ruimteverwarmer is een uitstekende investering die het dagelijks leven zeker comfortabeler maakt.

Door deze eenvoudige tips te volgen kun je je huis deze winter energiezuiniger en comfortabeler maken. Slechts een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in het verlagen van je verwarmingskosten. Dus wacht niet en begin vandaag nog met het tochtvrij maken van je huis!

Facebook
Twitter
LinkedIn