Waarom een elektrische deuropener handig is

2 februari 2022
waarom een elektrische deuropener handig is

Voor de mensen die niet weten wat een elektrische deuropener is, even een korte uitleg. Een elektrische deuropener is een apparaatje in het slot die ervoor zorgt dat je de deur op afstand kan ontgrendelen. Dit werkt door een elektromagneet die door spanning wordt aangestuurd. In deze blog gaan we bekijken waarom een elektrische deuropener handig is.

Voordelen van een elektrische deuropener

Als we gaan bekijken waarom een elektrische deuropener handig is kunnen we het beste beginnen bij de voordelen. Wat onderscheidt een elektrische deuropener van een normale deur? Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel, de elektrische deuropener kan vanaf een afstandje bediend worden en de normale deur niet. Andere voordelen van een elektrische deuropener zijn:

  • Niet alleen geschikt voor bedrijfspanden, maar ook voor woningen.
  • Je hebt de elektrische deuropeners voor zowel buiten als binnen deuren.
  • Extra veilig vergeleken met normale deuren.
  • De deur is ook bij brand werkzaam, je hoeft dus niet bang te zijn dat hij het bij brand niet doet.

De verschillende soorten

Deuropeners heb je in veel verschillende uitvoeringen. De meest verkochte deuropeners zijn geschikt voor 12 en 24 volt. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende elektronische sluitplaten. Denk aan: standaard deuropeners, met schootgeleiding, met schootsignalering, waterdicht, vluchtdeur openers en openers met codeslot. Zoals je leest heel veel verschillende soorten met ieder hun eigen handige kenmerk. Als je voor een opener met codeslot kiest kun je bijvoorbeeld meerdere mensen toegang geven tot de ruimte zonder dat jij steeds het slot moet deactiveren.

Je hebt elektrische deuropeners niet alleen in verschillende uitvoeringen, maar ook in twee verschillende soorten stroom: arbeidsstroom en ruststroom. Bij ruststroom is de deur ontgrendeld als er geen spanning op zit. Dit is prettig omdat de deuren dus ook automatisch ontgrendeld zijn bij brand. Mede hierdoor worden ruststroom elektrische deuropeners gebruikt voor openbare gebouwen, bedrijven en scholen. Bij arbeidsstroom elektrische deuropeners werkt het andersom. Hier is de deur vergrendeld als er geen spanning op staat. Zelfs als de stroom uitvalt zit de deur dus nog op slot. Deze deur is het meest geschikt voor deuren die extra beveiligd moeten zijn.

Prijzen

De prijs van een elektrische deuropener verschilt per type. Een ruststroom deuropener is goedkoper dan een arbeidsstroom deuropener. Naast het type scheelt het ook enorm in de prijs of je een bedrijf inschakelt, of dat je hem zelf installeert. Je kunt een elektrische deuropener zelf installeren, maar het is dan wel van belang dat je enige technische achtergrond hebt. Heb je dat niet, dan is het raadzaam om een bedrijf in te huren. Ook bedrijven verschillen enorm van prijs. Een specialist is vaak duurder dan een ander soort monteur die ook geschoold is dit te mogen installeren. Nu we alle variabele kosten hebben behandeld komen we op de prijs van elektrische deuropeners zelf. Deze kosten gemiddeld tussen de 50 en 950 euro. Wanneer je zo’n deuropener gaat gebruiken moet je er ook rekening mee houden dat de stroomkosten wat omhooggaan. De deuropeners gebruiken niet ontzettend veel stroom, maar natuurlijk wel iets.

Facebook
Twitter
LinkedIn