Zo creëer je meer vierkante meters met jouw verbouwing

31 januari 2023
Zo creëer je meer vierkante meters met jouw verbouwing

Als je je woning wilt verbouwen, is het belangrijk om na te denken over hoe je meer vierkante meters kunt realiseren. Of je nu meer ruimte wilt creëren voor je gezin, een hobbyruimte nodig hebt of je woning meer waard wilt maken, er zijn diverse mogelijkheden om extra vierkante meters te realiseren. In dit artikel bespreken we verschillende opties, zoals een uitbouw, een dakkapel, een kelder of een hele extra verdieping. Lees verder om te ontdekken welke oplossing het beste bij jouw wensen en woning past.

Tip: raak je nou niet uitgelezen over verbouwingen? Neem dan ook eens een kijkje op verbouwleven.nl. Een blog boordevol verbouw informatie.

Een uitbouw in de tuin

Een uitbouw is een veelgebruikte manier om extra vierkante meters te realiseren aan de achterzijde of zijkant van je woning. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een extra woon- of slaapkamer creëren, of een grotere woonkamer realiseren. Vaak wordt dit gecombineerd met openslaande deuren voor een extra ruim gevoel.

Meer effectief oppervlak met een dakkapel

Met een dakkapel creëer je niet daadwerkelijk meer oppervlak, maar vergroot je wel de effectiviteit van je ruimte. Hierbij wordt het dak verhoogd en uitgebreid, waardoor er extra ruimte ontstaat op de verdieping. Een dakkapel is geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als oudere woningen. Vaak kan hij in een dag geplaatst worden waardoor je snel kunt genieten van je extra ruimte.

Een kelder onder je woning

Een kelder is een andere manier om extra vierkante meters te realiseren in je woning (of eigenlijk onder je woning!). Hierdoor kun je bijvoorbeeld een extra slaapkamer creëren, een thuiskantoor of een hobbyruimte. Een kelder is bovendien een goede manier om de waarde van je woning te verhogen. Let wel op dat er voldoende isolatie is om vochtproblemen te voorkomen.

Plat dak? Overweeg een extra verdieping

Woon je in een huis met een plat dak? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een volledig nieuwe verdieping. Als de fundering en muren sterk genoeg zijn, is dit namelijk een vrij eenvoudige manier om extra ruimte te creëren. Stel je woning heeft 2 verdiepingen, dan realiseer je met een extra verdieping dus 50% méér ruimte. Wie wil dat nou niet?

Conclusie: opties genoeg

Er zijn diverse manieren om extra vierkante meters te realiseren in je woning, zoals een uitbouw, een dakkapel, een kelder of een hele extra verdieping. Overweeg welke optie het beste bij jouw wensen en woning past en bespreek dit met een aannemer of architect. Er is vast meer mogelijk dan je denkt. Succes met verbouwen!

Facebook
Twitter
LinkedIn