Waarom kiezen voor een natuurstenen vensterbank?

24 januari 2023
natuurstenen vensterbank

Een vensterbank van natuursteen is een mooie eyecatcher in je huis. Een natuurstenen vensterbank is geschikt voor alle woonruimten van een huis. Deze kunnen op maat gemaakt worden. Behalve een natuurstenen vensterbank voor binnen, is een natuurstenen vensterbank buiten ook mooi en nodig om het water dat van de ramen stroomt buiten te houden. De natuurstenen vensterbanken worden onder de verticale kozijndelen van hout of staal geplaatst in een bedje van mortel, folie wat vocht tegenhoudt en vervolgens afgewerkt met een nette kitrand. Je kunt een natuurstenen vensterbanken uit voorraad kopen of een natuurstenen vensterbank op maat laten maken. Via de Vensterbank Shop komt er iemand speciaal langs om de maten precies op te meten om ervoor te zorgen dat je een vensterbank krijgt die exact de juiste afmetingen heeft.

Eigenschappen natuurstenen vensterbank

De eigenschappen van natuursteen is dat het uniek is, duurzaam, bestand tegen vocht en tegen hoge gebruiksbelastingen kan. Daarnaast is het fijn dat natuursteen weinig onderhoud nodig heeft. Over het algemeen wordt voor dorpels Belgisch hardsteen gebruikt of graniet. Deze natuursteen soorten zijn bij uitstek geschikt door de waterkerende en slijtvaste eigenschappen. Qua natuursteen wordt graniet of marmercomposiet gebruikt. Graniet is het hardste materiaal en daardoor zeker geschikt voor wisselende weersomstandigheden. Zowel binnen als buiten is het toepassen van deze stijlvolle steensoort dus geen probleem.

Composiet is enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. Onder hoge druk en hoge temperatuur wordt dit vervolgens geperst tot mooi en gelijkmatig plaatmateriaal. Voor een langere levensduur van uw natuurstenen vensterbank is het goed om deze met verschillende onderhoudsmiddelen te behandelen. Het beschermt het gesteente tegen vet en vuil, waardoor de natuurlijke en egale look behouden wordt. Kijk hiervoor goed naar speciale middelen die bestemd zijn voor composiet, zodat het materiaal niet kan beschadigen. 

Maatwerk

Wil je een natuurstenen vensterbank, dan kun je het beste kiezen voor een specialist met de juiste vak- en materiaalkennis. Ook voor inmeetwerk in de bouw, tekenwerk en het ambachtelijk en/of machinaal vervaardigen kun je het beste een specialist inhuren. Naast de verschillende natuursteensoorten is ook de keuze aan afwerkingen divers. Je kunt kiezen voor een vensterbank met een gezoet of gepolijst oppervlak. Gezoet heeft een matte uitstraling. Het zoeten van natuursteen heeft verschillende voordelen. Het behoud langer zijn oorspronkelijke uiterlijk en natuurlijke krassen worden zo veel mogelijk weggewerkt. Een gepolijste afwerking heeft een hoogglans afwerking. Dit ontstaat door het gesteente met een steeds fijnere korrel te schuren, waardoor er een glanzende bovenlaag over blijft. Een vensterbanken op maat via Vensterbank-shop.nl kun je ook zelf regelen. Zorg er dan wel voor dat je alles heel precies en nauwkeurig opmeet om ervoor te zorgen dat je de juiste maat vensterbank(en) geleverd krijgt. Heb je geen enkele ervaring met het inmeten van vensterbanken? Begin er dan zeker niet aan. Is de maat namelijk achteraf toch niet juist, dan heb je geld betaald voor een vensterbank die je niet kunt gebruiken, maar ook niet meer terug kunt brengen, omdat deze speciaal voor jou op maat is gemaakt.

Facebook
Twitter
LinkedIn