Verbouwen voor een Industriële Inrichting: Herontdekking van Ruwheid en Minimalisme

31 mei 2023

Een industrieel interieur is een intrigerende vermenging van het ruwe en het verfijnde, het historische en het hedendaagse. Het verbouwen van een huis voor een industriële inrichting is een opwindende onderneming die schoonheid zoekt in het onvoltooide en het ongepolijste.

Blootleggen van Ruwe Materialen

Een essentiële stap in de verbouwing voor een industriële inrichting is het blootleggen van de ruwe materialen van het huis. Dit kan betekenen dat pleisterwerk wordt verwijderd om bakstenen muren te onthullen, plafonds worden geopend om houten balken te tonen, of vloeren worden geschuurd om ruw hout of beton te tonen. Deze materialen vormen het hart van de industriële esthetiek en geven het huis een ruw, authentiek gevoel.

Gebruik van Industriële Materialen en Meubels

Bij het herinrichten van het huis, wordt er vaak gebruik gemaakt van industriële materialen en meubels. Dit kan omvatten metaal, glas, ruw hout en beton. Industriële meubels, zoals stalen rekken of fabriekslampen, kunnen een aanvulling vormen op deze materialen en bijdragen aan het creëren van een authentieke industriële sfeer.

Tip: Bij Eigentyds koop je een dressoir industrieel goedkoop, maar wel van ambachtelijke kwaliteit.

Creëren van Open Ruimtes

Industriële interieurs bevorderen een gevoel van openheid en ruimte. Tijdens de verbouwing kunnen muren worden verwijderd om open plattegronden te creëren, en kunnen grote ramen worden geïnstalleerd om natuurlijk licht binnen te laten en een gevoel van ruimte te bevorderen. Het creëren van open ruimtes draagt bij aan de minimalistische esthetiek van de industriële stijl en kan het huis een groter en luchtiger gevoel geven.

Toepassen van een Minimalistisch Kleurenpalet

Het kleurenpalet van een industrieel interieur is vaak beperkt tot neutrale en aardse tinten. Grijstinten, zwart, wit en bruin zijn veel voorkomende kleuren, die bijdragen aan het minimalistische en ruwe gevoel van de industriële stijl. Deze kleuren kunnen worden toegepast op muren, vloeren, meubels en accessoires.

Behoud van Authentieke Elementen

Het behoud van authentieke elementen is van essentieel belang bij het creëren van een industrieel interieur. Tijdens de verbouwing kunnen originele kenmerken zoals oude fabrieksvloeren, zichtbare leidingen, metalen raamkozijnen of houten balken worden gehandhaafd en verbeterd. Deze functies helpen om het verhaal van het huis te vertellen en geven het een karakter dat niet kan worden gerepliceerd.

Tip: Industriële kast van mangohout en staal

Verlichting: Functie en Stijl

Verlichting in een industrieel interieur moet functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de algehele esthetiek. Oude fabriekslampen, hangers en schijnwerpers gemaakt van metaal of glas kunnen bijdragen aan het creëren van de gewenste sfeer. Het gebruik van industriële verlichting draagt bij aan de authenticiteit van de ruimte en kan ook helpen om aandacht te vestigen op bijzondere kenmerken.

Kunst en Accessoires

Kunst en accessoires vormen de finishing touch van een industrieel interieur. Dit kunnen vintage affiches zijn, kunstwerken geïnspireerd door fabrieksomgevingen, oude fabriekstools of metalen sculpturen. Deze items kunnen helpen om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de ruimte en kunnen dienen als een middelpunt of gespreksonderwerp.

Conclusie

Het verbouwen van een huis voor een industriële inrichting is een uitdagende maar lonende onderneming die een unieke en stijlvolle leefruimte kan creëren. Het vereist een waardering voor het onvoltooide en het ongepolijste, evenals een verlangen om ruwe materialen, open ruimtes en een minimalistisch kleurenpalet te omarmen. Met een zorgvuldige planning en uitvoering kan de verbouwing leiden tot een huis dat de schoonheid van de industriële stijl volledig belichaamt.

Facebook
Twitter
LinkedIn