Verbouwen of verhuizen? Tijd om op te ruimen!

1 juni 2023
verbouwen of verhuizen?

Ga je verhuizen? Of staat er een verbouwing op de planning? Hartstikke leuk natuurlijk! Ook is het een drukke tijd met veel geregel en een lange to-do lijst. Er komt veel bij kijken. Opruimen is ook onderdeel hiervan. Wanneer je gaat verhuizen al helemaal. Je moet alles in opbergdozen inpakken ene het op een nieuwe locatie weer uitpakken. Dit is hét perfecte moment om eens goed te kijken naar welke spullen je nog echt nodig hebt en welke eigenlijk weg kunnen. Opruimen dus.

Opruimen kun je het beste  als volgt doen. Maak drie grote bakken of plekken naast elkaar en sorteer op:
– Afval: deze spullen zijn niets meer waard of kapot, dit gaat in de container of naar de stort.
– Kringloop of verkoop: spullen die nog waarde hebben maar waar je zelf niets meer mee doet of gaat doen kun je bij een kringloopwinkel afgeven. Wil je er zelf nog wat aan verdienen dan kun je het verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted. Heb je geen tijd of zin om dit te doen, geef het dan af bij een kringloop winkel, je maakt hen er vaak erg blij mee en zelf ben je er direct vanaf.
– Bewaren: stop deze spullen in stevige opbergdozen en schrijf op de doos wat erin zit. Met uitpakken scheelt dit een hoop. Je weet precies op welke kamer je de doos kunt neerzetten, dan hoef je er later niet meer mee te slepen.

Wanneer je het opruimen en uitzoeken erop hebt zitten is het belangrijk om het opgeruimd te houden. Bewaar je spullen in goede opbergboxen of mooie opbergmanden. Er zijn diverse opbergmeubels die erg mooi zijn en je interieur een mooie look geven. De opbergmanden van Presentsathome zijn erg populair, zeker wanneer je een leuke speelhoek in de woonkamer wilt creëren.

Facebook
Twitter
LinkedIn