Tips bij aanschaf van zonnepanelen

27 september 2022
zonnepanelen

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Deze keuze wordt gemaakt vanwege financiële en milieuvriendelijke redenen. In het kader van duurzaamheid is de keuze voor zonnepanelen een goede manier om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Natuurlijk moet je een bedrag inleggen voor het betalen van de zonnepanelen, maar dit bedrag is betaalbaar door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden. De Nederlandse overheid helpt huishoudens namelijk door subsidie op zonnepanelen te verlenen. Er gelden namelijk bepaalde klimaatdoelstellingen, waarbij geldt dat de Nederlandse overheid huishoudens wilt bemoedigen bij het maken van een overstap. 

Financiële keuze

Het kiezen voor zonnepanelen kan tevens een financiële keuze zijn. Je kan het aanschaffen van zonnepanelen als een investering zien, waarbij geldt dat je het ingelegde bedrag binnen een periode van zeven jaar terug kunt verdienen. Je zal als gevolg van de zonnepanelen namelijk minder gebruik maken van energie van het net, waardoor de energierekening omlaag zal gaan. Daarnaast kun je winst maken door te salderen, waarbij geldt dat een deel van de opgewekte energie teruggaat naar een bedrijf in ruil voor geld. Voor meer informatie kun je gebruik maken van Zonduurzaam.nl

Installatie van de zonnepanelen

Je kunt de zonnepanelen vaak niet zelfstandig installeren. Hiervoor heb je de hulp en expertise van vakmensen nodig. Voor de installatie van de zonnepanelen geldt dat je hierdoor binnen korte tijd klaar zal zijn. Je bespaart veel tijd en moeite bij het inzetten van een vakman of vakvrouw. Gelukkig geldt dat je van tevoren een offerte kunt aanvragen, waardoor je een indicatie van de prijs kunt krijgen. Vergelijk vooral verschillende prijzen met elkaar en kies hierbij voor de meest goedkope prijs. Er zijn verschillende bedrijven in de markt, waardoor je de keuze kunt maken uit een groot en gevarieerd aanbod. 

Rendement berekenen

Je kunt het rendement op de zonnepanelen berekenen, hiermee wordt de winst op de zonnepanelen bedoeld. Deze winst is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste het aantal zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen, hoe groter de kans op winst. Ten tweede het vermogen van de zonnepanelen, waarbij geldt dat je een hogere prijs moet betalen voor zonnepanelen van een hoger vermogen. Het aantal uren in de zon speelt tevens een rol, waardoor je moet opletten dat de zonnepanelen niet in de schaduw onder een boom komen te liggen. 

Levensduur

Het geniet een aantal voordelen om te kiezen voor zonnepanelen en hiermee een actieve bijdrage te leveren aan het milieu en tevens winst te kunnen maken. Het is een tip om van tevoren voldoende onderzoek te doen en rekening te houden met het rendement dat je mogelijk kunt behalen. De levensduur speelt tevens een rol. Door op het moment van aanschaffen voldoende onderzoek te doen en te kiezen voor zonnepanelen die meer dan 25 jaar mee kunnen gaan, kies jij ervoor om richting de toekomst veel geld te besparen. De zonnepanelen zijn verder makkelijk te onderhouden. Wat betreft de schoonmaak en het onderhoud geldt dat je maximaal 2 per jaar het dak op hoeft te gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn