Plexiglas gebruiken in je projecten. Dit zijn de voordelen:

22 mei 2022
Voordelen van plexiglas

Plexiglas is een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren in projecten kan worden gebruikt. Het heeft vele voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals glas of kunststof. In dit artikel benoemen we de diverse voordelen van plexiglas en geven we aan in welke projecten het met name verstandig is om dit materiaal te gerbuiken.

Plexiglas is sterker

Plexiglas is tot 250 keer breukbestendiger dan glas. Het breekt niet in gevaarlijke scherven, maar barst in grote stukken. Dit maakt het ideaal voor plaatsen waar veiligheid belangrijk is, zoals in openbare ruimten of in huizen met jonge kinderen.

Plexiglas is voordeliger

Een ander voordeel van Plexiglas is dat het veel goedkoper is dan glas. Dit maakt het een interessante keuze voor projecten waar de kosten een factor zijn, zoals in de bouw of in de reclame.

Plexiglas is makkelijker te bewerken

Plexiglas is gemakkelijker te bewerken dan glas. Het kan gezaagd, geboord, gefreesd en gebogen worden. Dit maakt het geschikt voor een groot aantal projecten, van kleine knutselwerken tot grote bouwprojecten.

Plexiglas is veiliger

Plexiglas is een veiliger materiaal dan glas. Het breekt niet in gevaarlijke scherven, maar barst in grote stukken. Dit maakt het ideaal voor plaatsen waar veiligheid belangrijk is, zoals openbare plaatsen of huizen met jonge kinderen.

Plexiglas is duurzamer

Plexiglas is duurzamer dan glas en krast niet zo gemakkelijk. Dit maakt het een goede keuze voor projecten waar het materiaal aan slijtage zal worden blootgesteld, zoals in meubels of architectonische toepassingen.

Plexiglas is lichter

Plexiglas is lichter dan glas, waardoor het gemakkelijker te bewerken en te vervoeren is. Daardoor is het vaak gebruikt in toepassingen waar gewicht een factor is, zoals in vliegtuigen of boten.

Plexiglas heeft een brede waaier van kleuren

Plexiglas is verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren, waardoor het een goede keuze is voor projecten waar kleur belangrijk is. Het kan doorzichtig, doorschijnend of ondoorzichtig zijn en is beschikbaar in een verscheidenheid van tinten.

Verschillende soorten plexiglas

Er zijn verschillende soorten plexiglas, elk met zijn eigen voordelen. De meest voorkomende soort is acryl, dat verkrijgbaar is in een brede waaier van kleuren en gemakkelijk te bewerken is. Polycarbonaat is een andere soort plexiglas dat splintervrij en zeer sterk is. Tenslotte is er polyethyleentereftalaat, dat recycleerbaar is en een hoge weerstand tegen chemicaliën heeft.

Voor welke projecten is plexiglas geschikt

Plexiglas is geschikt voor een breed scala van projecten, zowel kleine als grote. Het is bijzonder geschikt voor toepassingen waar veiligheid een punt van zorg is, zoals in openbare ruimten of huizen met jonge kinderen. Het is ook een goede keuze voor projecten waar kosten een rol spelen, duurzaamheid belangrijk is of gewicht van het materiaal een belangrijke factor is.

Waar moet je aan denken wanneer je werkt met plexiglas

Bij het werken met plexiglas is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen om verwondingen te voorkomen. Draag altijd handschoenen en oogbescherming als je met dit materiaal werkt. Volg bij het snijden of boren van plexiglas zorgvuldig de instructies van de fabrikant.

Waar kun je plexiglas halen

Plexiglas is verkrijgbaar bij een groot aantal leveranciers, zowel online bij webshops zoals PerlaPlast als in je plaatselijke bouwmarkt. Het is belangrijk er zeker van te zijn dat je koopt bij een gerenommeerde leverancier die een kwaliteitsgarantie kan geven. Er zijn veel namaakproducten op de markt, dus doe zeker je onderzoek voor je koopt.

Facebook
Twitter
LinkedIn