Met deze materialen bouw jij een onverwoestbaar huis

10 november 2022
Met deze materialen bouw jij een onverwoestbaar huis

Of je nu een huis bouwt voor jezelf of voor iemand anders, het blijft altijd een groot project waar je veel voldoening van krijgt. Natuurlijk wil je graag met de beste materialen kunnen werken, maar alleen als deze ook betaalbaar zijn. En uiteraard wil je ook alleen met die materialen aan de slag gaan die handig in gebruik zijn. Hier lees je welke materialen je zeker moet inslaan om een onverwoestbaar huis neer te kunnen zetten.

Licht en natuurlijk bouwmateriaal

Een nieuwe revelatie in bouwmaterialen zijn de Ytong blokken. Ytong blokken zijn een vorm van cellenbeton dat licht in gewicht is. Hierdoor kun je er gemakkelijk mee werken. De blokken bestaan in verschillende formaten en uitvoeringen. Ytong vind je zowel in muurblokken als in draagbalken en zijn van hoogstaande kwaliteit. De grote voordelen van deze cellenblokken zijn dat ze gemakkelijk te verwerken zijn door vakmensen en dat ze goed isolerend zijn. Bovendien is Ytong ongevoelig voor vocht en vorst en zijn ze brandwerend.

Ideale platen voor allerlei constructies

Wanneer je op zoek bent naar platen voor skeletbouw of platen voor wand, – vloer of dakconstructies, zijn OSB platen jouw ding. OSB staat voor Oriented Strand Board en wil eigenlijk gewoon zeggen dat de platen gemaakt zijn van restmateriaal, namelijk van verlijmde houtsnippers. Het is niet omdat OSB platen van restmateriaal gemaakt zijn, dat ze niet kwalitatief zouden zijn, integendeel zelfs! Deze platen zijn zowel licht in gewicht als sterk en ontzettend duurzaam. De platen bestaan in 2 diktes: 12 mm en 18 mm.

Waar koop je kwalitatieve bouwmaterialen?

Wanneer je een grote bestelling aan bouwmaterialen nodig hebt, kun je naar een bouwfirma gaan. Hier moet je vaak lang wachten en is soms niet alles voorradig. Daarom is het soms een beter idee om je bouwmaterialen online aan te kopen. Niet alleen zijn de voorraden online meestal groter en de wachttijd beperkt, ook kun je er dan voor kiezen om je benodigdheden meteen op de juiste werf te laten leveren. Vaak zijn de prijzen online ook aantrekkelijker dan in een fysieke winkel. Veel mensen kopen liever niet online omdat ze denken dat ze dan bij niemand terecht kunnen met vragen of opmerkingen. Dit klopt echter niet. Je kunt je vragen gemakkelijk online of telefonisch stellen. Ook wanneer je je bestelling online plaatst, heb je uiteraard recht op garantie.

Minder btw betalen?

Minder betalen voor kwalitatieve materialen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Als een aannemer je bouwmaterialen levert en plaatst, kun je 15% minder btw betalen wanneer je woning ouder is dan 10 jaar. Je betaalt dan 6% btw in plaats van 21%. Jammer genoeg telt deze korting niet wanneer je als particulier wil gaan klussen en zelf de bouwmaterialen gaat aankopen.

Facebook
Twitter
LinkedIn