Maak jouw tuin stijlvol met een schutting van bamboe

8 maart 2023

Een schutting is een belangrijk element in jouw tuin. Het biedt privacy, veiligheid en kan de uitstraling van jouw tuin beïnvloeden. Als je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle oplossing, dan is een schutting van bamboe een uitstekende keuze. In deze blog leer je alles over de voordelen van een bamboeschutting en waar je op moet letten bij het plaatsen ervan.

De voordelen van een bamboe schutting

Bamboe is een snelgroeiende plant, wat betekent dat het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is. Bamboe is ook sterker dan veel houtsoorten en heeft een natuurlijke uitstraling. Bovendien is bamboe makkelijk te onderhouden en gaat het lang mee.

Een bamboe schutting biedt ook een natuurlijke uitstraling aan jouw tuin. Het past goed bij groene planten en struiken. Bamboe is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je jouw schutting perfect kunt afstemmen op de rest van jouw tuin.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een bamboe schutting?

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het plaatsen van een bamboe schutting. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Kwaliteit van de bamboe

Niet alle bamboe is hetzelfde. Zorg ervoor dat je kwalitatief hoogwaardige bamboe koopt bij Bamboe specialist. Het is de moeite waard om wat extra geld uit te geven voor een betere kwaliteit, omdat dit ervoor zorgt dat jouw schutting langer meegaat en er mooi uitziet.

De fundering

Een schutting van bamboe heeft een stevige fundering nodig. Je wilt voorkomen dat de schutting gaat wiebelen of omvallen, vooral als het hard waait. Zorg er dus voor dat de fundering solide is en dat de schutting goed is bevestigd.

Onderhoud

Bamboe heeft weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om het wel goed te verzorgen. Reinig de schutting regelmatig met een zachte borstel en lauw water om vuil en stof te verwijderen. Als je een speciaal reinigingsmiddel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het geschikt is voor bamboe.

Het is ook belangrijk om de schutting te behandelen met een beschermend middel om het te beschermen tegen weersinvloeden en om de levensduur te verlengen. Breng het middel minstens één keer per jaar aan.

Plaatsing

Bamboe is gevoelig voor vocht, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schutting niet in contact komt met water. Zorg ervoor dat de bamboe op minimaal 10 cm boven de grond geplaatst wordt en dat er voldoende ventilatie is. Hierdoor kan de bamboe goed drogen en voorkom je rot.

Je kunt de schutting ook verfraaien met verschillende accessoires, zoals plantenbakken of verlichting. Hiermee creëer je een unieke uitstraling die past bij jouw persoonlijke stijl.

Conclusie

Een schutting van bamboe is een milieuvriendelijke, duurzame en stijlvolle keuze voor jouw tuin. Het biedt privacy en veiligheid en past goed bij groene planten en struiken. Let bij het plaatsen van een bamboe schutting op de kwaliteit van de bamboe, de fundering, het onderhoud en de plaatsing. Door deze tips in gedachten te houden, kun je genieten van een prachtige bamboe schutting die lang meegaat en jouw tuin een unieke uitstraling geeft.

Facebook
Twitter
LinkedIn