Jezelf per ongeluk buitengesloten: wat nu?

9 augustus 2023

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je loopt naar buiten, trekt de deur achter je dicht en komt erachter dat je helemaal geen sleutel mee hebt genomen. Wat nu? Snel check je of er nog een raam open staat, maar ook dit is niet het geval. Jezelf per ongeluk buitensluiten kan stressvol zijn, maar er is geen reden tot paniek. Wij vertellen je precies wat je moet doen (en wie je kan helpen) als je jezelf hebt buitengesloten.

Controleer of je op een andere manier binnen kunt komen

Voordat je een slotenmaker belt, kun je een aantal dingen zelf proberen om binnen te komen. Kijk eerst of er een andere ingang is waardoor je naar binnen kunt komen. Heb je de achter- of balkondeur toevallig open gelaten? Of kun je via een raam naar binnen klimmen? En hoe zit het eigenlijk met de reservesleutel? Als je een reservesleutel aan je buurman of buurvrouw hebt gegeven, kun je hier natuurlijk even langs.

De huissleutel zit nog aan de binnenkant van de deur

Zit de huissleutel nog aan de binnenkant van de deur? Dan heeft een reservesleutel helaas geen zin. Maar er is wel goed nieuws: de deur zit niet op slot dus je kunt deze iets eenvoudiger zonder hulp van een slotenmaker open krijgen. 

Onder andere flipperen is een bekende methode om een deur open te krijgen. Pak een stukje plastic en beweeg dit tussen de deur en de deurpost. Je probeert op deze manier het slot in te drukken. Door zacht tegen de deur te drukken, kan deze na verloop van tijd openvallen. 

Maar let op: deze manier werkt niet als de deur op slot is gedraaid.

Een slotenmaker inschakelen

Lukt het je niet om de deur zelf te openen? En heb je geen reservesleutel? Dan is het een goed idee om een slotenmaker in te schakelen. Veel slotenmakers zijn 24/7 bereikbaar en bieden een handige spoedservice. Zo weet je zeker dat je snel je huis weer in kan. Slotenmaker123 is een van de grootste slotenmakercentrale van België en is actief in elke stad en elk dorp. Ook ’s nachts komen zij je helpen als je jezelf hebt buitengesloten.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn