Dit zijn de meest voorkomende lekkages in huis

1 augustus 2023
lekkages in huis

Heb jij het vermoeden van een lekkage in huis? Dan is het belangrijk dat je er snel wat aan laat doen. Kies voor lekkage laten opsporen door een professional. Als er sprake is van een lekkage in je woning, dan heeft dan invloed op je woongenot en comfort. De overlast is sowieso vervelend, de schade kan zichtbaar zijn maar dat hoeft niet direct zo te zijn. Meestal is het zo dat wanneer de schade zichtbaar is, dat een lekkage er al een hele lange tijd zit. Er zijn in huis veel plaatsen waar dat een lekkage zich voor kan doen, dan is het goed om daar naar te kijken en je daar op voor te bereiden. Je kunt het dan namelijk op tijd controleren en dan hopelijk een lekkage op tijd ontdekken en erger voorkomen. 

Meer over lekkages opsporen in huis

Heb je weleens gekeken naar Lekkagevinden? Het is goed om een bedrijf in te schakelen zodat de oorzaak van de lekkage snel wordt gevonden. Het kan zijn dat er zich een lekkage voordoet bij je dak. Het doel van de buitenmuren en het dak is dat je woning wordt beschermd tegen wind en andere weersomstandigheden. De natuur kent de laatste jaren steeds meer krachten en daarom moet je huis ook waterdicht zijn. Wanneer dat er eenmaal een gaatje is waar dat de regen doorheen kan, dan is het al snel niet meer te overzien. Let er daarom goed op dat je dakpannen ook goed liggen en laat dat ook controleren zodat er geen schade op kan treden. Als pannen namelijk los liggen dan kun je namelijk een lekkage krijgen en dan kan het in de kamer of zolder erg nat worden. Het gevolg kan zijn dat de vloer dan nat wordt en uit gaat zetten en dan wordt het van kwaad tot erger. 

Lekkage bij de kozijnen

Je zou te maken kunnen krijgen met een lekkend kozijn. Meestal zie je dan weglekkende druppels en je kunt ook te maken krijgen met vochtplekken op een kozijn zelf of op de muur eromheen. Een gevolg kan zijn houtrot, maar dat kan tevens ook een oorzaak zijn. Je ziet dan vaak wel dat een kozijnen aan het lekken is maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Slecht onderhoud kan ook de oorzaak zijn of een foute constructie bijvoorbeeld.  

Lekkage bij je verwarming

Als er sprake is van een lekkage bij de verwarming dan is dat vaak iets wat gaat gebeuren bij de aanleg van de installatie. Het kan ook gaan over slijtage. Het gevolg is in ieder geval dat het water uit een gesloten systeem kan en dat zorgt dan voor drukverlies in de ketel. 

 

Lekkages kun je ook tegenkomen in de badkamer, of bij overige leidingen en kun je denken aan je CV leiding, maar ook aan de waterleiding, riolering en bij de gasleiding. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je het vermoeden hebt van een lekkage, dat je het dan snel op laat sporen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn