Glazen schuifwanden leveren meer tuinplezier

22 november 2023
glazenwand

Je zag ze wellicht al bij je buren bewegen. Of ze zijn net op de veranda van een collega van je geïnstalleerd. Eigenlijk kom je ze steeds meer tegen. Een vriend van je zei: ik heb er een andere tuin door gekregen, eentje namelijk waar ik achter glas veel langer van kan genieten. Want daar gaat het om: glazen schuifwanden. Het is net of je midden in je tuin zit, maar je merkt de avondkilte nog lang niet. Meer genieten van je tuin kan door glazen schuifwanden te bestellen. Veel tuinontwerpen zijn ook ‘ingericht’ op zo’n glaswand. Je verfraait je tuinhuis of veranda er optimaal mee. Alles kost, ook schuifwanden. Maar je krijgt er wel heel veel voor terug.

 

De voordelen

Wat je wint door glazen schuifwanden te laten installeren, is dat de natuurlijke verlichting bewaard blijft. Het glas laat overvloedig het buitenlicht toe. Zo creëer je een uitnodigend sfeertje en blijft je veranda tot het laatste zonnetje optimaal in de schijnwerpers. Licht maakt je ruimte ook visueel groter en dat brengt een gevoel van openheid met zich mee. 

 

Glazen schuifwanden houden je op temperatuur

Door schuifwanden verlies je de verbinding met de buitenwereld niet. Al naar gelang de ventilatie en de temperatuur op je veranda kun je de wanden openschuiven of sluiten. Zo benut je je veranda op veel meer dagen want door het glas zit het er net zo lekker op een stralende lentedag als op een wat kille winteravond. Nog een voordeel is dat je je domicilie er positief mee oppept. Een glazen schuifwand geeft je veranda of tuinhuis een moderne en stijlvolle uitstraling. Esthetisch is zo’n schuifwand dus ook versterkend.

 

Extra en veelzijdige ruimte met glazen schuifwanden

Voeg je een glazen schuifwand toe aan je tuinonderkomen, dan creëer je daarmee meteen ook een multifunctionele ruimte. Je veranda bijvoorbeeld kun je inzetten als een extra zitkamer, een behaaglijke eetruimte, een leuke speelkamer of een aangenaam thuiskantoor. Graag in de weer met fitness spullen? Lekker op je baantje joggen en dan met uitzicht op je mooie tuin! In- en uitschuifbare glasplaten maken je tuinbeleving er ook beter op. Regen, wind en vervelende insecten houd je buiten de (glas)deur, maar je tuindecor komt goed binnen door het heldere glas. En woon je wel wat dicht op je buren, in een stedelijke omgeving bijvoorbeeld? Dan kun je toch lekker privé in je tuin kletsen zonder dat je buren (ongewild) meeluisteren.

 

Pro’s en contra’s

Het is natuurlijk altijd wikken en wegen voor je besluit je veranda mooier te maken met glazen schuifwanden. De voordelen zijn legio en vooral de naadloze binnen-buitenverbinding doet het ‘m bij veel mensen. Ook dat je er een ruimte eigenlijk bij krijgt. Dat je veel langer van je tuin kunt genieten. Dat je meer privacy in je eigen tuin hebt. Maar er staan natuurlijk ook nadelen tegenover die je mee moet nemen. Denk daarbij aan de wel beperkte isolatie, het punt dat je het glas toch ook regelmatig moet reinigen en ook de kleine investering die je moet doen. 

Wat ook erg interessant is om te nemen voor in je tuin, is een glazen schuifwand overkapping

Facebook
Twitter
LinkedIn