Bij welke klussen moet ik een elektricien inschakelen?

20 december 2022
Elektricien

Heb je vragen over de elektriciteit in je huis en of dat alles wel up to date beveiligd is en bekabeld is? schakel dan een elektricien in om dit voor je te checken. Het kan erg gevaarlijk zijn als iets mis is in je meterkast of als kabels en verbindingen verouderd zijn. schakel bij twijfel dus als een specialist in om te checken of alles qua elektriciteit bij jou optimaal werkt. Hieronder meer informatie over bij welke klussen je een elektricien moet inschakelen.

Nieuwe kabels aanleggen

Wil je nieuwe elektriciteitskabels aan laten leggen? Schakel dan een elektricien in, want je wilt er zeker van zijn dat dit op de juiste manier gebeurt. De kabels mogen niet te dicht bij elkaar geplaatst worden om kortsluiting te voorkomen. Dit kan gebeuren als kabels warm worden en met elkaar versmelten. Hierdoor kan er dus brand ontstaan in je meterkast of elektriciteitskabels. Woon je in de regio Amsterdam en ben je op zoek naar een elektricien? Zoek dan eens op elektricien in Amsterdam om een specialist uit de buurt in te kunnen schakelen en zo op extra voorrijkosten te besparen. 

Nieuwe groepen in de meterkast

Wil je nieuwe groepen in de meterkast hebben, omdat je denkt dat de huidige groepen niet voldoende kunnen voorzien in de extra elektriciteit die je nodig hebt voor je nieuwe zwembad of grote visvijver? Laat een elektricien deze klus dan uitvoeren. Als je deze krachtbronnen aansluit op bestaande groepen is de kans groot dat de stoppen springen door overbelasting of dat de elektrische apparaten niet optimaal kunnen werken. Een elektricien zal een nieuwe groep aanleggen om de krachtbronnen beter te kunnen verdelen en het risico op kortsluiting sterk te verminderen. Wil jij de groepenkast in huis uitbreiden? Op  RSelectro.nl vind je meer informatie en kun je direct een afspraak met een ervaren elektricien inplannen.

Krachtstroom voorziening

Heb je een elektrische auto van je werk die je op kan laden via een laadpaal naast je huis? Ook dan is het raadzaam om een elektricien een nieuwe aansluiting te laten plaatsen die hiervoor specifiek bestemd is, een zogenaamde fase 3 aansluiting. Dit mag je zonder papieren en certificering niet zelf aanleggen. Gebeurt er iets of krijg je brand? Dan ben je namelijk niet verzekerd en draai je zelf op voor alle kosten. Check vooraf wel bij de netbeheerder of je toestemming hebt om je huis een aansluiting te geven voor krachtstroom. Kijk eens op RSelectro.nl zij kunnen je helpen bij het aanleggen van dergelijke aansluitingen in- of rondom je huis.

Facebook
Twitter
LinkedIn