Hexagon vloertegels in de badkamer?

29 mei 2024

Hexagon vloertegels, met hun unieke zeshoekige vorm, zijn een opvallende keuze voor het verfraaien van de badkamer. Of je nu een moderne, minimalistische uitstraling wilt of juist een warme, uitnodigende sfeer, hexagon tegels bieden veelzijdige designmogelijkheden. Ze kunnen bijzonder goed gecombineerd worden met houtlook tegels voor een natuurlijke en toch eigentijdse stijl. In deze blog verkennen we de voordelen van hexagon vloertegels in de badkamer en geven we tips voor het budgetvriendelijk toepassen van deze trend.

Waarom kiezen voor hexagon vloertegels?

Hexagon vloertegels voegen een instant visuele interesse toe aan elke ruimte. In de badkamer kunnen deze tegels dienen om een uniek patroon te creëren dat zowel het oog trekt als de ruimte een modern gevoel geeft. Door de zeshoekige vorm passen ze prachtig samen en bieden ze een naadloze overgang tussen verschillende kleuren en texturen. Dit maakt het eenvoudig om speelse patronen te maken of subtiele ontwerpdetails toe te voegen die een badkamer kunnen transformeren van gewoon naar uitzonderlijk.

Een andere reden om voor hexagon tegels te kiezen, is hun vermogen om ruimtes groter te laten lijken. De unieke vormen kunnen de perceptie van ruimte in een badkamer veranderen, waardoor de kamer groter en luchtiger lijkt. Dit is ideaal voor kleinere badkamers die kunnen profiteren van designelementen die de ruimte optimaliseren.

Combineren met houtlook tegels

Het combineren van hexagon tegels met houtlook tegels kan een badkamer een warme en uitnodigende uitstraling geven. Houtlook tegels brengen de esthetiek van natuurlijk hout zonder het onderhoud dat echt hout vereist. Dit is bijzonder gunstig in een vochtige omgeving zoals de badkamer, waar natuurlijk hout kan gaan werken of rotten door de constante blootstelling aan vocht. Houtlook tegels zijn daarentegen duurzaam, makkelijk schoon te maken en waterbestendig.

Wanneer je hexagon tegels en houtlook tegels combineert, creëer je een contrast dat zowel oogstrelend als functioneel is. De geometrische scherpte van de hexagon tegels gecombineerd met de zachte, natuurlijke lijnen van de houtlook creëert een dynamische en moderne uitstraling. Dit kan helpen om een balans te vinden tussen moderne en traditionele stijlen in je badkamer.

Budgetvriendelijke tips voor de aankoop van hexagon tegels

Hoewel hexagon vloertegels prachtig zijn, kunnen ze soms duur uitvallen. Hier zijn enkele tips om ze op een budgetvriendelijke manier in je badkamer te integreren:

 • Beperk het gebruik: Overweeg om hexagon tegels te gebruiken als een accent in plaats van ze over de gehele vloer te leggen. Dit kan bijvoorbeeld achter de wastafel, in de douche, of als een rand langs de muren.
 • Vergelijk prijzen: Doe goed onderzoek naar verschillende leveranciers en kijk uit naar aanbiedingen of restpartijen. Online winkelen kan ook helpen bij het vergelijken van prijzen en het vinden van deals.
 • Doe-het-zelf: Als je handig bent, kun je overwegen om zelf de tegels te leggen. Het zelf leggen van tegels kan een aanzienlijke besparing op de installatiekosten betekenen.

Het kiezen van de juiste kleuren en patronen

Wanneer je besluit om hexagon tegels in je badkamer te gebruiken, is het kiezen van de juiste kleur en patroon essentieel om de gewenste sfeer te creëren. De kleur van de tegels kan de ruimte groter of kleiner laten lijken. Lichtere kleuren maken een ruimte bijvoorbeeld groter en luchtiger, terwijl donkere kleuren een intiemere en warmere sfeer kunnen geven.

 • Monochromatisch schema: Gebruik één kleur in verschillende tinten om een subtiel en harmonieus effect te bereiken.
 • Contrasterende kleuren: Combineer lichte en donkere kleuren voor een opvallender en dynamischer effect.
 • Natuurlijke houtlook: Combineer hexagon tegels met houtlook tegels voor een natuurlijk en rustgevend gevoel. Deze combinatie werkt goed in badkamers die een spa-achtige sfeer uitstralen.

Onderhoud van hexagon tegels

Onderhoud is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de keuze voor hexagon tegels. Deze tegels moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze er op hun best uit te laten zien. Hier zijn enkele onderhoudstips:

 • Regelmatige reiniging: Houd de tegels schoon door ze regelmatig te vegen of te dweilen met een geschikte tegelreiniger.
 • Vlekpreventie: Behandel de tegels met een afdichtmiddel, vooral als ze van een poreus materiaal zoals natuursteen zijn gemaakt. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en maakt de tegels makkelijker schoon te houden.
 • Diepe reiniging: Overweeg periodiek een professionele diepe reiniging om de ophoping van vuil en resten die de tegels dof kunnen maken, te verwijderen.

Innovatieve plaatsingspatronen

De vorm van hexagon tegels biedt mogelijkheden voor verschillende en innovatieve plaatsingspatronen die een uniek karakter aan je badkamer kunnen geven:

 • Honingraatpatroon: Dit is het meest klassieke patroon en bootst de natuurlijke structuur van een honingraat na.
 • Gemengde patronen: Door verschillende kleuren en texturen te mixen, kun je een opvallende en unieke vloer creëren.
 • Willekeurige plaatsing: Voor een meer nonchalante en informele look, plaats de tegels in een schijnbaar willekeurig patroon.

Creatieve combinaties en afwerkingen

Naast het kiezen van een specifiek patroon, kunnen hexagon tegels ook gecombineerd worden met andere tegelvormen en afwerkingen om nog meer visuele interesse te creëren. Het combineren van glanzende en matte afwerkingen kan diepte toevoegen aan je badkamervloer, terwijl het spelen met licht en schaduw door verschillende oppervlaktetexturen een subtiel maar impactvol designelement kan zijn.

Aandacht voor details

Bij het leggen van hexagon tegels is het belangrijk om aandacht te besteden aan de details. Voeglijnen spelen bijvoorbeeld een cruciale rol in het algehele uiterlijk van de vloer. Het gebruik van een contrasterende voegkleur kan de individuele tegels benadrukken en het patroon prominenter maken, terwijl een bijpassende voegkleur een meer uniform en subtiel uiterlijk creëert. Daarnaast kan het gebruik van speciale hoekstukken en randtegels helpen om een professionele afwerking te garanderen en de duurzaamheid van de tegelvloer te verbeteren.

Duurzaamheid en onderhoud

Hexagon tegels zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en relatief eenvoudig te onderhouden. De meeste keramische en porseleinen hexagon tegels zijn bestand tegen vocht, krassen en vlekken, wat ze ideaal maakt voor de vochtige omgeving van een badkamer. Regelmatig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en zachte borstel is voldoende om de tegels er jarenlang goed uit te laten zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poort automatisatie

In deze blog richten we de schijnwerpers op een innovatieve en praktische oplossing voor jouw huis of bedrijf: poort automatisatie....

Lees meer