Alles over hardsteen dorpels

27 september 2022
hardsteen dorpel

De belangrijkste functie van het gebruik van een hardsteen dorpel, is om ervoor te zorgen dat kieren op een goede manier worden afgedicht. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het kozijn aan de buitenkant van het huis. Maar ook om bijvoorbeeld de ruimte tussen een deur en de vloer te vullen. Echter worden hiervoor stofdorpels gebruikt. Niet alleen zorgen ze overigens voor het dichten van naden en kieren, maar voorkomt het ook warmte verlies. Dus niet alleen vanuit optisch oogpunt zijn hardsteen dorpels belangrijk, maar natuurlijk ook vanuit praktisch oogpunt. Wil jij alles weten over deze dorpels? Lees dan snel verder!

Wat zijn hardsteen dorpels?

De kans dat jouw deur een stukje boven de grond ‘hangt’ is natuurlijk vrij groot. Doordat er een ruimte ontstaat tussen de onderkant van de deur en de vloer, kan er niet alleen eenvoudig stof onderdoor waaien, maar natuurlijk ook warmte door ontsnappen. Vooral in een tijd waarin we met elkaar massaal bezig zijn om de CO2 uitstoot te verminderen, is het zaak dat we er alles aan doen om het warmteverlies te beperken. Door het plaatsen van een hardsteen dorpel voorkom je dat deze warmte de ruimte kan verlaten. Verstandig dus om er één te plaatsen mocht dit nog niet het geval zijn. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen te bedenken. Welke dit zijn, vertellen we je in de rest van dit artikel.

Waterdicht

Naast het feit dat een hardsteen dorpel warmte tegenhoudt, zorgt het er ook voor dat het water geen kant op kan. Niet voor niets worden deze dorpels daarom dus ook massaal toegepast in de badkamer. Niet alleen om de luxe uitstraling, maar ook omdat ze waterdicht zijn. Zo kunnen ze dus perfect fungeren als overgang tussen de badkamer en de overloop. Zo hoef je niet bang te zijn dat het water zo uit je badkamer de overloop oploopt.

Een dorpel op maat

Het grote voordeel aan het laten plaatsen van een hardsteen dorpel, is dat ze op maat kunnen worden gemaakt. Zo is er dus geen enkele belemmering over het feit waar je een dorpel zou willen plaatsen. Dit kan dus in de badkamer zijn waar het gaat over een overbrugging van maximaal een meter, maar natuurlijk ook gewoon op een andere plek in je woning. Kortom, een dorpel op maat biedt uitkomst. Wel is het handig er rekening mee te houden dat wanneer je kiest voor natuursteen, er een verschil kan zitten in de uitstraling wanneer je ervoor kiest ze in twee delen te plaatsen.

Tot slot

Dat een hardsteen dorpel voordelen biedt, dat moge duidelijk zijn! Niet alleen vanuit praktisch oogpunt is het een ware toevoeging aan je interieur, maar zorgt het natuurlijk ook voor een enorme besparing wanneer je nog geen dorpels ter opvulling hebt voor tussen de vloer en je deur. Je zult namelijk merken dat de toch ineens tot het minimum wordt beperkt. Verstandig is dus om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan, zodat je niet alleen je energieverbruik verlaagd, maar ook een extra touch aan je interieur geeft. Alleen maar voordelen dus.

Facebook
Twitter
LinkedIn