Zo houd jij je gazon mooi en gezond

10 november 2022
Zo houd jij je gazon mooi en gezond

Een tuin hebben is superfijn, zeker wanneer je regelmatig de tijd neemt om ervan te genieten. In de zomer met een wijntje, maar ook in de herfst kan het fijn zijn om warm ingeduffeld van de prachtige kleuren van dit seizoen te genieten. Jammer genoeg komt onkruid en mos soms je mooie zicht verstoren. Ze verpesten alle moeite die je gedaan hebt om je grasperk mooi aan te leggen. Je maakt dus best zo snel mogelijk korte metten met deze stoorzenders! Hier lees je hoe je dat kan doen.

Snel en efficiënt werken

Wanneer je zeeën van tijd en geduld hebt, kun je het onkruid handmatig uit de grond trekken. Je rug zal daar echter niet zo blij mee zijn. Als je op een veilige, efficiënte en snelle manier je onkruid wil verdelgen zonder je rug te belasten, kun je beter gebruik maken van een rugsproeier. Je kunt een rugsproeier ook gebruiken om je gazon te bemesten, hij is dus multi-inzetbaar. Er bestaan verschillende soorten rugsproeiers. Zo zijn er grote en kleine (waar je dus meer of minder onkruidverdelger of bemesting in kan doen), voor links- en/of rechtshandig gebruik, met een drukregelaar of niet, al dan niet met een regelbare spuitknop, … Als je niet goed weet welke rugsproeier voor jou het handigst zou kunnen zijn, laat je dan zeker adviseren door een expert.

Onkruid verdelgen als een pro

Er zijn verschillende manieren waarmee je storend onkruid kan verdelgen. Dit kan, zoals eerder gezegd, handmatig of met een schoffel. Heel ergonomisch is dat echter niet. Door met onkruidverdelger voor je gazon aan de slag te gaan, ben je snel en voor lange tijd van je onkruid verlost. Er bestaan verschillende soorten onkruidverdelger voor je gazon. Wanneer je meteen alle vormen van onkruid en begroeiing wil verdelgen, kies je voor een totale onkruidbestrijder. Wil je alleen het onkruid bestrijden, maar de rest van de begroeiing behouden, is een selectieve onkruidbestrijder een betere keuze. Ook wanneer je groene aanslag of mos op je oprit of terras wil laten verdwijnen, bestaan er speciale groenreinigers die je hierbij kunnen helpen. Het aanbod aan onkruidverdelgers is groot. Niet elke onkruidverdelger is geschikt voor elke ondergrond of elk soort gebruik. Vraag bij twijfel dus zeker advies aan een specialist.

Waar koop je kwalitatief tuingerief

Of je nu op zoek bent naar onkruidverdelgers of materialen om deze mee te verspreiden, je kunt steeds terecht bij je speciaalzaak voor de tuin. In de meeste winkels kun je zowel fysiek als online terecht. Je vindt zeker een winkel in je buurt. Aarzel zeker niet om eens binnen te springen wanneer je vragen hebt of graag een beetje advies inwint. Je zult er met veel plezier en deskundigheid geholpen worden!

Facebook
Twitter
LinkedIn