Wat kan een dakdekker voor je betekenen?

25 juli 2023
Wanneer dakreparatie nodig

 Wat doet een dakdekker allemaal? Zoals het woord al zegt, voert een dakdekker werkzaamheden uit op het dak. Heb je problemen aan je dak of wil je het dak een nieuwe uitstraling geven? Dan kan een goede dakdekker jou hier goed bij helpen. In de meeste gevallen worden de werkzaamheden uitgevoerd om het dak te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en wind. Lees op deze pagina meer over de werkzaamheden.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker is een vakspecialist die alles weet over het ontwerpen, leggen, repareren en het aanpassen van daken. Een dakdekker houdt zich vooral bezig met het plaatsen van nieuwe daken, het isoleren van daken, het repareren van lekkende daken en onderhoudsklussen. Daarnaast voert een dakdekker ook tal van andere werkzaamheden uit, zoals:

 • Het aanbrengen van dakbedekking
 • Het dak isoleren
 • Aanleggen van een groendak
 • Dakinspectie
 • Afvoer maken voor regenwater
 • Beluchtingspijpen plaatsen
 • Lekkage opsporen en verhelpen
 • Aanleg en reparatie van dakgoot
 • Zinkwerk, goten en dakbeslag

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn op het gebied van bedekken van daken, bestaan er twee soorten dakdekkers:

 • De allround dakdekkers: dit zijn dakdekkers die zich bezig houden met alle werkzaamheden.
 • Gespecialiseerde dakbedekkers: dit zijn dakdekkers die zich bezighouden met een vorm van dakbedekking. 

Een nieuw dak

Een dakdekker houdt zich in eerste instantie bezig met het aanleggen van nieuwe daken. Een dakdekker heeft kennis van veel verschillende soorten daken. Een dakdekker heeft niet alleen kennis van schuine daken met dakpannen, maar ook van platte daken met bitumen, groene daken of daken met rieten dakbedekking. Deze dakbedekking zorgt ervoor dat jouw huis is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en het zorgt natuurlijk voor een goede uitstraling van je huis. 

Dakisolatie

Een ander soort klus waar een dakdekker zich vaak mee bezig houdt, is het isoleren van daken. Een dakisolatie zorgt er in de winter voor dat de warmte in je huis blijft, waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zorgt isolatie er in de winter voor dat het juist koel blijft. Het is dus erg fijn als je de bovenverdieping isoleert om in de zomer de warmte uit je huis te houden. 

Lekkend dak repareren

Een verouderd dak of een dak die is getroffen door de storm kan gaan lekken. In veel gevallen moet dit snel worden gerepareerd om nog meer schade aan de woning te voorkomen. Zelf is het vaak erg lastig om het lek te vinden. Een dakdekker heeft dit zo opgelost. Op zoek naar een dakdekker in de buurt van Breda? Vind een dakdekker op https://dakdekkersgids.nl/breda/ 

Onderhoud

Een dakbedekker speelt ook een belangrijke rol in het onderhouden van je dak. Door je dak goed te onderhouden gaat de levensduur van je dak omhoog. Een gemiddeld dak gaat 25 tot 30 jaar mee. Door je dak goed te laten onderhouden kun je deze levensduur verlengen. Een dakdekker onderhoud het dak door de dakbedekking schoon te maken, zodat het vuil hier niet in gaat trekken. Ook voer de dakdekker kleine reparaties uit om beginnende slijtages aan te pakken. 

Facebook
Twitter
LinkedIn