Wanneer moet ik renoveren?

17 april 2024

Veel mensen denken niet eens na over het renoveren van hun trap, en dat is erg jammer. Er zijn namelijk tal van redenen om een trap eens flink onder handen te laten nemen. In sommige gevallen is het echt noodzakelijk, in andere gevallen gaat het meer om persoonlijke smaak. Wat uw reden ook is, een traprenovatie zal ongetwijfeld iets nieuws in huis brengen. Het kan uw interieur een opknapbeurt geven, bijvoorbeeld door het trappenhuis op de rest van het interieur aan te laten sluiten! Maar ook als u liever een klassieke trap heeft is dat natuurlijk geen zonde. Het belangrijkste is de veiligheid van u en uw gezin!

Wanneer de trap niet meer veilig is

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, dus als u denkt dat uw trap u niet meer de veiligheid biedt die u nodig heeft: direct laten renoveren! Dit is bijvoorbeeld het geval bij ernstig krakend hout, waarbij iedere stap voelt alsof de trap een trilstand heeft. Ook versleten tapijt kan voor onveilige situaties zorgen, omdat het kunststof dat ervoor gebruikt is steeds gladder wordt. Uiteindelijk kan het zo glad worden dat er slipgevaar dreigt, en dat is natuurlijk erg gevaarlijk. In iets mindere mate is splinterend hout ook een goede reden om te renoveren. Het is natuurlijk geen fijn gevoel om een stuk hout in uw grote teen te hebben! 

Als de trap niet meer bij de rest van het interieur past

Soms is het echter geen kwestie van veiligheid, maar van uw eigen smaak. Oudere huizen hebben in de meeste gevallen ook een sterk verouderde trap. Vaak valt dit niet in de gratie van moderne gezinnen, en is daarom een reden om te renoveren. TopTrap in Purmerend heeft een extreem uitgebreid assortiment aan materialen, stoffen, leuningen en stijlen waaruit u een keuze kunt maken. Uw trap is dus helemaal personaliseerbaar, en ieder aspect is volledig naar uw smaak aan te passen. En als u er toch niet helemaal zelf uitkomt staan de experts van TopTrap altijd voor u klaar!

Facebook
Twitter
LinkedIn