Waarom kiezen voor LED strip verlichting in huis?

27 september 2022
LED strip verlichting

Het verlichten van een woning kan jaarlijks veel geld kosten. Met LED stripverlichting kun je enorm veel geld besparen terwijl je dezelfde hoeveelheid licht kan produceren als andere alternatieven voor verlichting. Het gebruiken van een LED is erg zuinig met energie en gaat ook langer mee dan andere alternatieven. Voor velen is het gebruiken van LED verlichting dus erg handig. Een LED stripverlichting is een populaire manier om een woning te verlichten. Er zijn namelijk veel mogelijkheden met stripverlichting. Sluit het aan op een LED controller, en je kunt flexibel de hoeveelheid licht en zelfs de kleuren van de verlichting bepalen. 

Minder slecht voor het milieu

Het verminderd energieverbruik heeft ook voordelen voor het milieu. Het verbruiken van energie zorgt er namelijk voor dat er meer CO2 de lucht in komt. Dit komt doordat een groot deel van energie wordt opgewekt door fossiele brandstoffen. Het verbranden van fossiele brandstoffen laat veel CO2 vrij. Door minder energie te verbruiken zul je dus bijdragen aan een beter milieu.

Geef een mooie sfeer aan de ruimte

Het gebruiken van LED stripverlichting zorgt ook voor een mooie sfeer die je niet kunt krijgen met andere verlichting. Veel LED stripverlichting is zelf te personaliseren. Hierdoor kun je de verlichting van een ruimte zo inrichten dat het precies voldoet aan jouw eisen. Met stripverlichting is heel eenvoudig de lichtsterkte en de kleur te veranderen. Een ruimte wordt al helemaal afgemaakt wanneer je gebruik maakt van een RGB LED licht. Hiermee kun je het licht in alle gewenste kleuren veranderen. Doordat een LED strip zo klein is, kun je het makkelijk verbergen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat er slechts indirect licht te zien is. Dit geeft de ruimte een mooie schone uitstraling. 

Makkelijk aan te brengen

Stripverlichting is ook heel makkelijk aan te brengen. Stripverlichting komt namelijk met een plakrand waardoor je het makkelijk op ondergronden kunt plakken. Het plaatsen van stripverlichting kan zo door een enkel persoon al gedaan worden. Voor het plaatsen van een stripverlichting hoef je enkel de ondergrond klaarmaken door het goed schoon en droog te maken. Vervolgens kun je heel makkelijk de verlichting opplakken en aansluiten aan een stopcontact. Een lichtstrip kan ook met een profiel vastgemaakt worden. Dit kost wat meer werk, maar hiermee kun je er wel voor zorgen dat de strip ook goed vastzit. Dit is handig op ondergronden die niet zo geschikt zijn voor een plakrand. Denk bijvoorbeeld aan ruwe en natte ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, deze wordt snel vochtig waardoor een lichtstrip beter beschermd is in een profiel. Online ledstrips bestellen? Bij LedstripXL heb je ruime keuze uit verschillende soorten led strip verlichting van topkwaliteit.

Bespaar jaarlijks veel energiekosten

Ten slotte zorgt het gebruiken van LED verlichting er ook voor dat de jaarlijkse kosten aan energie drastisch worden verlaagd. Het gebruiken van energie wordt namelijk steeds duurder doordat de traditionele manier van energie opwekken in de toekomst niet meer zal werken. Fossiele brandstoffen raken natuurlijk op een gegeven moment op. Met een lager aanbod aan energie, zal de energieprijs ook gaan stijgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn