Waar moet je op letten bij het aankopen van nieuwe deuren

10 november 2022
Waar moet je op letten bij het aankopen van nieuwe deuren

Of het nu voordeuren of binnendeuren zijn, het belang van de juiste deuren in je woning mag je niet onderschatten. Ze zorgen er namelijk voor dat elke ruimte een mooi geheel kan vormen. Vandaag de dag zijn er heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe deur waardoor het soms moeilijk kan zijn om de knoop door te hakken. In dit artikel worden enkele tips gegeven waar je op moet letten wanneer je een nieuwe deur wil kopen.

Bepaal het materiaal

Een van de eerste keuzes die je moet maken is het bepalen van het materiaal en de stijl van je deuren. Heb je een moderne en strakke stijl? Dan zijn glazen deuren met een zwart aluminium profiel eventueel een mogelijkheid. Staat je interieur vol met landelijke meubels? Kies dan voor deuren in een lichte kleur. Er zijn heel wat mogelijkheden, maar als je niet helemaal vindt wat je zoekt, kun je er ook voor kiezen om een deur op maat te laten maken. Zo kan je volledig kiezen wat je zelf wil.

In de moderne en hedendaagse architectuur worden er enkel nog ramen en deuren op maat gemaakt. Enkele zaken waar je rekening moet mee houden bij een deur op maat is onder meer de draairichting. Ook wanneer je een binnendeur wil, heeft deze een slot nodig. Dit wordt ook wel het sluitwerk genoemd. Je kan ervoor kiezen om een deur te plaatsen die je echt op slot kan doen. Dit kan handig zijn voor bepaalde ruimtes zoals een badkamer of een toilet. Bij andere ruimtes kan je ook kiezen voor een deur die geen sleutel of draaiknop heeft.

Zorg voor extra beveiliging met de juiste voordeur

Voordeuren zijn misschien nog net iets belangrijker dan binnendeuren. Het eerste wat je bezoekers te zien krijgen wanneer je ze thuis uitnodigt, is jouw deur. Daarnaast bepaalt de voor- en achterdeur in grote mate de veiligheid van je woning. Zo kan je onder meer het aantal sloten kiezen die je voordeur heeft. Je hebt de keuze tussen een enkelvoudig slot, maar er bestaan ook voordeuren die een driepuntssluiting hebben. Dit houdt in dat de deur naast het klassieke slot in het midden ook nog een slot heeft boven- en onderaan de deur. Hierdoor wordt het voor inbrekers moeilijker om in te breken.

Daarnaast speelt natuurlijk ook het materiaal een belangrijke rol. Voor jezelf moet je bovendien uitmaken hoeveel onderhoud je aan je voordeur wil hebben. Houten voordeuren hebben om de aantal jaren een nieuwe verfbeurt nodig. Glasdeuren, of deuren met ramen in verwerkt zullen net iets vaker vettige, ongewilde vingerafdrukken tonen. En dus vragen deze ook sneller een schoonmaakbeurt.

Zowel voor voordeuren als voor binnendeuren is het belangrijk om op voorhand te beslissen wat je juist zoekt en wil.

Facebook
Twitter
LinkedIn