Verbouwen of verkopen?

25 april 2022
Huis Verbouwen of verkopen

De huizenmarkt is oververhit en huizen gaan anno 2022 als zoete broodjes over de toonbank. Niet alleen koopwoningen schieten in prijzen omhoog, ook de vrije huursector wordt steeds duurder. Een goed moment om je huis te verkopen en snel geld te verdienen door middel van de meerwaarde van je huis. Maar waar ga je daarna zelf wonen en hoe vind je gemakkelijk een huis waar je zelf ook snel in kunt? Huizeninkoop.nl koopt je huis op en helpt jou bij het zoeken van een nieuwe woning. In dit artikel leggen we uit hoe dit proces werkt. 

Redenen om je huis te verkopen en terug te kopen

Niet alleen de gunstige verkoopprijzen kunnen een reden zijn om je huis te verkopen. Je moet immers zelf ook weer een duur huis terugkopen, waardoor je de meerwaarde van jouw huis weer terug investeert in een nieuw huis. Soms zijn er echter situaties waarbij je snel je huis uit moet zoals een scheiding, financiële problemen of een onverwachte gebeurtenis. Daarnaast kan het ook goed zijn dat je huis inmiddels te groot is geworden doordat je kinderen op zichzelf zijn gaan wonen. Al die ruimte kan teveel zijn geworden, waardoor een kleiner huis geschikter is. Wat de reden ook is, soms wil je graag je huis verkopen en met dat geld een goedkoper huis terugkopen. 

Hoe kan Huizeninkoop.nl mij helpen? 

Het proces van een huis verkopen en weer een nieuw huis kopen gaat gepaard met een heleboel papierwerk en stress. Huizeninkoop.nl kan jou hierin tegemoet komen en helpen. Zij doen een eerlijk bod op jouw huis en helpen je daarnaast aan een nieuwe woning. Alle afspraken komen in een transparante overeenkomst te staan, zodat je zelf overzicht hebt en alles begrijpbaar blijft voor beide partijen. Als er haast bij is kun je al binnen een week in je nieuwe huis zitten, wat de reden van je verhuizing ook is. 

Het stappenplan 

Als je erover nadenkt om je huis via Huizeninkoop te verkopen, dan zijn er vier stappen die je moet doorlopen. Nadat je contact met ze hebt opgenomen, vindt er eerst een taxatie plaats van je huis waar het bod op gebaseerd wordt. Als je tevreden bent met het bod en ermee akkoord gaat, worden de details met je afgesproken zoals de opleverdatum. Daarna wordt de koopakte opgesteld waar alle afspraken in staan. Uiteraard heb je even de tijd om deze door te nemen en erover na te denken. Als alles is omschreven zoals beide partijen het willen, kan de koopakte getekend worden. Hierna wordt de koopakte naar de notaris verstuurd en is je huis verkocht! 

Wat zijn de voordelen? 

Door je woning te laten opkopen door Huizeninkoop, hoef je geen makelaarskosten te betalen en houd je uiteindelijk meer geld over. Ook komt er een onafhankelijke taxateur de waarde van je huis taxateren, waardoor je altijd een eerlijk bod op je huis krijgt. Tot slot heb je maar één adres nodig voor het verkopen van je huis en het aankopen van een nieuw huis, waardoor je bespaart op de financieringskosten van een overbruggingskrediet.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Behanger Utrecht

Ben je op zoek naar een professionele behanger in Utrecht om je interieur een nieuwe look te geven? Of je...

Lees meer