Ontdek de Verschillen: Led Spots versus Traditionele Verlichting

24 oktober 2023
LED

Led spots zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder jongvolwassenen, vanwege de populariteit op social media maar ook vanwege de goedkope prijs. Ze worden gezien als een duurzame en energiezuinige vervanging van traditionele verlichting, die vervuilender was en daar bovenop ook nog eens slecht voor de gezondheid van de mensen. Met de opkomst van deze nieuwe technologie is het interessant om de verschillen tussen led spots en traditionele verlichting te bekijken. In deze blog duiken we dieper in de wereld van verlichting en ontdekken we de voordelen en nadelen van beide soorten lichtbronnen. Want hoe ziet deze verandering eruit?

Technologie, werking en duurzaamheid

De technologie achter led spots is fundamenteel anders dan die van traditionele verlichting. Traditionele gloeilampen werken door een gloeidraad te verhitten tot het punt waarop het licht uitstraalt. Dit proces is niet erg efficiënt omdat veel van de energie verloren gaat in de vorm van warmte. Led spots daarentegen maken gebruik van halfgeleiders om licht te produceren. Wanneer er stroom door deze halfgeleiders loopt, geven ze licht af. Dit proces is veel efficiënter en resulteert in minder energieverlies.Een ander belangrijk verschil tussen led spots en traditionele verlichting is de levensduur. Traditionele gloeilampen hebben een beperkte levensduur en moeten vaak worden vervangen. 

Lichtkwaliteit en Opties

TL verlichting, een vorm van traditionele verlichting die vaak wordt gebruikt in kantoren en industriële omgevingen, staat inderdaad bekend om zijn felle en soms onaangename licht. Het heeft een kenmerkende flikkering en kan een zoemend geluid produceren, wat op de lange termijn vermoeiend kan zijn voor de ogen en zelfs hoofdpijn kan veroorzaken. Het is daarom niet altijd ideaal voor alle situaties, vooral niet in huiselijke of intieme settings. Led spots daarentegen, met hun geavanceerde technologie, bieden een groter assortiment aan lichtopties en zijn veelzijdiger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van warm wit, dat een gezellige en ontspannen sfeer geeft, tot koel wit, dat helder en energiek is.

Facebook
Twitter
LinkedIn