Infrarood-verwarming, een razend populaire keuze

14 november 2023
Infrarood verwarmingen

Het is met absolute zekerheid een feit dat infrarood-verwarming één van de populairste vormen van verwarming is van de voorbije jaren. De kans is bovendien ook ontzettend groot dat het belang van deze vorm van verwarming in de toekomst ook alleen maar verder zal toenemen. Dat is het gevolg van het feit dat ze niet alleen zorgt voor een aangename warmte, daarnaast is het ook nog eens zo dat je kan rekenen op een lager energieverbruik. Wil jij ook graag aanspraak kunnen maken op deze voordelen? Dan is het ontdekken van de onderstaande informatie zeker interessant.

Hoe ziet de werking van infrarood-verwarming eruit? 

Voor infrarood-verwarming geldt dat ze bekend staat als een uitermate zuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot bij centrale verwarming is het zo dat er bij infrarood niet voor wordt gekozen om de lucht te verwarmen. In plaats daarvan is het de massa die wordt verwarmd. Op opgewarmde materialen zullen vervolgens op hun beurt de warmte afgeven aan de omliggende omgeving. Dit kan eigenlijk nog het best worden vergeleken met het stralen van de zon. Haar unieke manier van werken zorgt niet alleen voor een zeer aangename warmte, daarnaast kan je op deze manier ook rekenen op een energiebesparing. Infraroodverwarming helpt je dan ook om je energiefactuur te drukken. 

Eenvoudig te implementeren in je woning 

Voor verschillende vormen van verwarming geldt dat ze niet bepaald eenvoudig te implementeren zijn in een woning, integendeel. Dat is een probleem waar je geen rekening mee moet houden wanneer je kiest voor infrarood-verwarming. Er is dan ook helemaal geen hak- en breekwerk vereist voor wat het plaatsen van de verwarmingselementen betreft. Bovendien is het eveneens zo dat de infraroodpanelen een flink stuk kleiner uitvallen dan de traditionele radiatoren. Je zou er eventueel zelfs ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van deze vorm van verwarming als voerverwarming. Dat is uiteraard ook een interessante keuze.

Alle voordelen voor jou op een rijtje gezet

Infrarood-verwarming is vandaag de dag razend populair. In zeer veel gevallen is het bij een renovatie dan ook zo dat mensen kiezen voor deze vorm van verwarming. De voordelen waar je op dit vlak op kan rekenen hebben we hieronder alvast even in een handig overzichtje geplaatst. 

  • Er is sprake van een gelijkmatige warmteafgifte; 
  • Je bent verzekerd van een zeer gunstig verbruik; 
  • De panelen kunnen zeer eenvoudig geïnstalleerd worden; 
  • Er is absoluut geen doorgedreven onderhoud vereist, integendeel;
  • Je hoeft geen rekening te houden met kap- en breekwerk tijdens het plaatsen;

Naast bovenstaande is het eveneens zo dat je kan rekenen op een eenvoudige aansluiting op het stroomnet. Ook dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Infrarood-verwarming is zeker een vorm van verwarming om te overwegen!

Alles bij elkaar gezien mag het duidelijk zijn, infrarood-verwarming is zeker een interessante vorm van verwarming. De voordelen spreken dan ook voor zich. Of je nu van plan bent om een compleet nieuwe woning te bouwen of je een bestaand huis wenst te renoveren, in beide gevallen kan deze keuze voor dit type verwarming zeer interessant blijken te zijn. Ben jij hier ook van overtuigd? Dan weet je wat er je te doen staat! 

Eén ding is zeker, bij Verwarmbewust ben je in ieder geval aan het juiste adres!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn