Een industriële look voor in huis

27 februari 2023
Industriële look

Tegenwoordig is een industriële inrichting voor je woning helemaal in de mode. Denk bijvoorbeeld eens aan de grote stalen fabriekslampen die veel mensen tegenwoordig boven hun eettafel of in de gang hebben hangen. Ook grote houten tafels met dikke stalen framewerken zien we terug komen in veel woonkamers. De combinatie van hout in combinatie met stalen frames wordt sowieso veel gebruikt in een industriële inrichting. Als je van een industriële stijl houdt voor de inrichting van je woning, mogen lockers eigenlijk ook niet ontbreken. Omdat de industriële look afgeleid is van de inrichting van fabrieken, passen lockers en kasten helemaal binnen de stijl.

Industriële meubels voor in huis

Lockers zijn dus een perfecte aanvulling voor jouw industriële inrichting. Ze staan niet alleen leuk, maar zijn ook nog eens de ideale plek om stapeltjes spullen achter te ‘verstoppen’ zodat je industriële woning er lekker opgeruimd uitziet. Andere meubels die echt typerend zijn voor de industriële stijl, zijn kasten met een zwart stalen framewerk en bijvoorbeeld stalen opbergkisten. Ook een grote eettafel met een dik hout tafelblad en mooi industrieel stalen framewerk mag niet ontbreken in je industriële interieur. Vergeet tot slot ook niet om de industriële look door te voeren in de details van je inrichting, zoals in de lampen of eventueel een passend schilderij of foto aan de muur. 

Industriële materialen 

Materialen die goed passen bij een industriële look voor de inrichting van je woning zijn onafgewerkte muren, bijvoorbeeld muren die niet gestuct zijn maar direct zijn beschilderd. Ook dikke houten tafelbladen van eiken in combinatie met een zwart stalen framewerk passen helemaal binnen een industriële inrichting. Industriële meubels kunnen in veel gevallen wat grof en groot zijn. Houdt er wel rekening mee dat ze allemaal in je woning passen en dat het geheel niet al te druk wordt. Het is zonde als je allemaal mooie industriële meubels hebt gekocht die de ruimte eigenlijk te vol maken, waardoor het erg onrustig kan ogen in je interieur. 

Kleuren in het industriële interieur

Naast meubels en materialen zijn er ook een aantal kleuren die het beste matchen in het industriële interieur. In principe kan je elke kleur matchen in het industriële interieur, maar dit gaat vaak gepaard met het mixen van stijlen voor het interieur. Zo kan je het industriële interieur matchen met een eclectische stijl of een boho stijl. In deze stijlen wordt er vaak gebruik gemaakt van warme kleuren, zoals rood, oranje en geel. Maar het industriële interieur mixt vooral goed met koude kleuren. Dit zijn kleuren als, zwart, wit, grijs en blauw. Waarom gaat het industriële interieur goed samen met koude kleuren? Dat komt, omdat koude kleuren de materialen die gebruikt worden in het industriële interieur complimenteren. Staal en metalen matchen bijvoorbeeld erg goed met blauw, zwart en wit. Terwijl rood eigenlijk helemaal niet matcht met een stalen buis.

In het algemeen is het industriële interieur dus een populaire stijl die specifieke meubels, materialen en kleuren gebruikt om het beeld van een fabriek na te bootsen, maar dan in huiselijke sferen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Behanger Utrecht

Ben je op zoek naar een professionele behanger in Utrecht om je interieur een nieuwe look te geven? Of je...

Lees meer