Een gezellige hal: zo doe je dat!

20 februari 2024
Kan jouw hal wel een opfrisser gebruiken? In dit artikel geven we vier tips voor een gezellige hal. Denk aan trapleuningen, vloer, muur en meer!

Als we nadenken over ons interieur is de hal vaak niet het eerste waar we aan denken. Dat terwijl het de eerste plek is waar je binnenkomt. Je kunt bijvoorbeeld houten trapleuningen kopen om  de hal direct meer sfeer te geven. Dit zijn vier tips voor een sfeervolle binnenkomer bij jou in huis.

Mooie trapleuningen

Bij veel mensen is de trap in de hal erg in het zicht, daarom is het extra leuk als hier wat extra aandacht aan besteed wordt. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s op in de trappenhal en investeer in een mooie trapleuning, bijvoorbeeld van Snelle Trappenwinkel. Let natuurlijk ook op de veiligheid: De beste hoogte van een trapleuning ten opzichte van de trap is ongeveer 90 cm.

De vloer en muur

Ook de hal verdient een mooie overdachte vloer en muur. Ga voor een vloer die makkelijk schoon te houden is, omdat je moddervlekken van eventuele vieze schoenen makkelijk schoon wilt kunnen maken. Een vloer van PVC, laminaat of tegels is voor in de gang daarom ideaal. In de meeste huizen heeft de hal geen ramen. Houdt de kleur op de muur daarom licht, zodat de hal niet al te duister aan gaat voelen.

Iets leuks aan de muur

Geef gasten al direct een inkijkje in wie jij of jullie als gezin zijn door de hal gezellig te decoreren. Leuk kale muren op met mooie ingelijste posters, je favoriete foto’s of een mooie spiegel. Wat mooie spots aan de muur kunnen naast de grote plafondlamp nog wat extra sfeer in de hal brengen. Ook kun je de entree bij jou in huis aangenamer maken met bijvoorbeeld wat fijne geurstokjes. Als er ruimte voor is kan een klein tafeltje in de hoek (bijvoorbeeld van de kringloop) dienst doen als plek waar je bijvoorbeeld je handschoenen of mutsen kwijt kunt en een mooie grote kamerplant in de hoek kan een beetje groen bieden. 

Schoenen en jassen uit het zicht

Puilt jouw kapstop ook altijd helemaal uit? Zeker als je een kleine hal hebt, wil je het zo opgeruimd mogelijk houden. Dit kun je onder andere doen door winterjassen op te bergen in de zomer en zomerjassen in de winter, zodat alleen de jassen die gebruikt worden aan de kapstop hangen. Als je in de gelegenheid bent, is een jassenkast met deuren en kledinghangers natuurlijk pas echt ideaal. Voor je schoenen kun je schoenenrekjes of een schoenenkast plaatsen.

De vloer en muur

Ook de hal verdient een mooie overdachte vloer en muur. Ga voor een vloer die makkelijk schoon te houden is, omdat je moddervlekken van eventuele vieze schoenen makkelijk schoon wilt kunnen maken. Een vloer van PVC, laminaat of tegels is voor in de gang daarom ideaal. In de meeste huizen heeft de hal geen ramen. Houdt de kleur op de muur daarom licht, zodat de hal niet al te duister aan gaat voelen. Hoe ga jij het aanpakken? Laat je in ieder geval adviseren door een professional en koop bijvoorbeeld je trapleuning online!

Facebook
Twitter
LinkedIn