Dakpannen laten leggen: waar moet je op letten

8 maart 2023

Ben je op zoek naar een manier om je dak te vernieuwen of te repareren? Dan is nieuwe dakpannen leggen een goede optie. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het laten leggen van dakpannen? In deze blog geven we je handige tips en informatie, zodat je goed voorbereid bent als je nieuwe dakpannen laat leggen.

Waarom dakpannen laten leggen?

Allereerst is het goed om te weten waarom je dakpannen zou moeten laten leggen. Dakpannen zijn de meest gebruikte dakbedekking in Nederland en dat is niet voor niets. Ze zijn namelijk relatief goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien zijn dakpannen goed bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden, zoals regen, wind en hagel.

Wanneer nieuwe dakpannen laten leggen?

Er zijn verschillende redenen om nieuwe dakpannen te laten leggen. Misschien zijn je huidige dakpannen verouderd en versleten, of hebben ze schade opgelopen door bijvoorbeeld storm of hagel. Ook kan het zijn dat je je woning wilt renoveren of verduurzamen en daarom kiest voor nieuwe dakpannen.

Soorten dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen verkrijgbaar. De meest gebruikte dakpannen zijn de keramische dakpannen en de betonnen dakpannen. Keramische dakpannen zijn duurzamer en hebben een langere levensduur dan betonnen dakpannen. Betonnen dakpannen zijn daarentegen goedkoper en gemakkelijker te plaatsen.

Het laten leggen van dakpannen

Als je nieuwe dakpannen wilt laten leggen, is het belangrijk om een professionele dakdekker in te schakelen. Een dakdekker heeft de juiste kennis en ervaring om de dakpannen op de juiste manier te plaatsen. Ook kan een dakdekker je adviseren over de beste soort dakpannen voor jouw woning en situatie.

Kosten van het laten leggen van dakpannen

De kosten van het laten leggen van dakpannen kunnen sterk verschillen. Het is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type dakpannen, de oppervlakte van het dak en de bereikbaarheid van het dak. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €50 en €150 per vierkante meter.

Dakpannen leggen is een goede optie als je je dak wilt vernieuwen of repareren. Het is belangrijk om de juiste soort dakpannen te kiezen en een professionele dakdekker in te schakelen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn