Belangrijke projecten tijdens je verbouwing

20 oktober 2022
Belangrijke projecten tijdens je verbouwing

Eens in de zoveel jaar is het weer tijd om je huis te verbouwen. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je graag de woonkamer een upgrade geven, of wil je een extra slaapkamer bouwen. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens een verbouwing gelijk veel verschillende projecten aan te pakken. Zo heb je een paar weken wellicht wat overlast, maar ben je er daarna weer voor jaren vanaf! In deze blog geven we je een overzicht van projecten die je mee zou kunnen nemen tijdens de volgende verbouwing. 

Ventilatie

De ventilatie van je huis wordt snel over het hoofd gezien, maar is een aspect wat eens in de zoveel jaar weer wat aandacht nodig heeft. Het kan zo zijn dat je centrale afzuiging aan vervanging toe is. Een ventilatiebox moet bijvoorbeeld elke 15 jaar vervangen worden. Verder is het aan te raden om de ventilatiesystemen elke 4 jaar goed te reinigen. Als een ventilatiesysteem namelijk vervuild raakt, heeft het systeem niet veel nut meer en wordt de lucht in je huis niet meer goed gereinigd. Je kunt deze projecten zelf aanpakken, en het materiaal bestellen bij Ventilatieshop, maar je kunt ook een expert om hulp vragen. 

Verduurzaming

Een verbouwing is ook een mooie gelegenheid om je huis verder te verduurzamen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een warmtepomp laten plaatsen. Hierdoor heb je geen CV ketel meer nodig, en wordt er veel minder stroom gebruikt. Ook is het een goed idee om zonnepanelen te plaatsen en daarmee duurzame energie op te wekken. Een andere tip om je huis te verduurzamen is om goed naar de isolatie van je huis te kijken. Als je de naden en kieren nog beter kunt isoleren, of spouwmuurisolatie kunt plaatsen, zul je veel minder warmte uit je huis verliezen. Dit is ook nog eens leuk voor je portemonnee!

Verven

Het verven van het houtwerk aan je huis is een klusje wat vaak te lang wordt uitgesteld. Voor de langste levensduur moet het houtwerk namelijk elke 5 jaar opnieuw geschilderd worden. Je kunt ervoor kiezen om elk jaar een klein gedeelte te verven, maar het is ook een goede optie om het hele huis in een keer aan te pakken. Zo ben je er weer voor 5 jaar vanaf. Verven is een klus die je prima zelf kunt doen, maar mocht je hier geen tijd voor hebben, huur vooral een specialist in. 

Uitbouw

Een verbouwing is ook een goede gelegenheid om de ruimte die je in huis hebt eens even goed onder de loep te nemen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om de ruimte in huis iets uit te breiden. Dit kan erg handig zijn wanneer kinderen ouder worden, of je meer ruimte nodig gaat hebben voor bijvoorbeeld hobby’s. Door het plaatsen van een dakkapel breidt je de ruimte op slaapkamers uit. Ook kun je ervoor kiezen om de keuken iets uit te breiden. Hier lever je dan wel een stukje tuin voor in, maar een grote woonkeuken is een heerlijke luxe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Huis Verbouwen of verkopen

Verbouwen of verkopen?

De huizenmarkt is oververhit en huizen gaan anno 2022 als zoete broodjes over de toonbank. Niet alleen koopwoningen schieten in...

Lees meer