5 tips om je tuin op te fleuren

17 juni 2021
Tips om je tuin op te fleuren

De tuin – voor de één een verschrikking omdat hij onderhoud nodig heeft, voor de ander een ware uitdaging om hem zo mooi mogelijk te maken. Echter, zelfs mensen die niet houden van tuinieren zullen op enig moment wel de behoefte hebben om eens lekker in de tuin te genieten van de zon. En dan is het natuurlijk niet echt een succes als jouw tuin doodsaai, strak en grauw is. Hier vind je 7 praktische tips die jou helpen om je tuin gezellig te maken – of je nu houdt van tuinieren of niet!

1. Schutting decoratie

Zorg voor mooie schutting decoratie. Dat maakt de tuin een stuk boeiender en interessanter, zonder dat het je veel moeite of tijd hoeft te kosten. Je kunt hierbij denken aan tuinschilderijen, potten met bloeiende planten, een verticaal kruidentuintje of gewoon wat gezellige fotolijsten. Is je schutting mooi, dan is je tuin meteen een stuk warmer en gezelliger. Ben je zelf handig? We hebben in een eerder artikel 50 DIY schutting decoratie ideeën op een rijtje gezet.

2. Vuur

Vuur en de mogelijkheid om vuur te maken bieden warmte en gezelligheid op zomeravonden. Bovendien kan een vuurkorf of vuurschaal ook heel decoratief zijn zonder dat het vuur brandt. Kies voor een mooie mogelijkheid om vuur te maken in de buurt van je zitgedeelte, zodat je ‘s avonds lekker warm kunt zitten op je terras.

3. Buitenkeuken

Een mooie buitenkeuken is niet voor iedereen weggelegd, hoewel het allang niet meer het luxeproduct is wat het vroeger was. Je kunt er zelf één installeren rond de barbecue, maar een echte buitenkeuken is ideaal. Daarbij heb je op zijn minst een barretje en een koelkast ter beschikking, zodat je altijd wat koud drinken bij de hand hebt.

4. Watervalletje of fonteintje

Na vuur is ook water het ideale middel om de tuin gezellig te maken. Een watervalletje of fonteintje maakt je tuin in één keer supergezellig. En wist je dat je niet eens perse een dure fontein hoeft te kopen? Het is vrij eenvoudig om een fonteintje of watervalletje zelf te maken, zodat je hem helemaal kunt aanpassen aan jouw tuin.

5. Mooie meubelset

Een mooie meubelset kan je tuin ook omtoveren in een waar vakantie paradijs. Je hoeft niet eens te gaan voor het duurste of het meest luxe loungeset dat je kunt vinden, zolang je maar zorgt dat het er gezellig en comfortabel uitziet. Een mooi meubelset is in elk geval een stuk gezelliger dan de simpele ‘vier plastic stoelen met tafel’ die je ook nog regelmatig ziet.

6. Tuinverlichting

Een tuin kan heel goed worden opgesierd met mooie verlichting. Je hebt globaal twee keuzes: lampen die je niet ziet totdat ze aan worden gezet en decoratieve lampen die sowieso in het zicht staan. De eerste lampen geven vooral ‘s avonds heel veel sfeer en gezelligheid in je tuin, de tweede soort is ook overdag een decoratieve toevoeging.

7. Waterschalen

Heb je geen tijd, zin of geld om een fonteintje of watervalletje te (laten) bouwen, dan kun je ook al heel veel bereiken met waterschalen. Dit ziet er meteen gezellig uit, het is goedkoop en het is heel gemakkelijk te maken. Kies gewoon een aantal schalen, dit kunnen oude bloempotten zijn, glazen vazen, metalen schalen of wat je maar mooi vindt. Vul ze voor een deel met water en doe in sommige schalen wat levendige waterplantjes. Onderhoud is niet nodig!

 

Bron: ikwoonfijn.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn